Οι νέες βραβεύσεις του Κτήματος Βιβλία Χώρα ανεβάζουν ψηλά το Παγγαίο και μαζί ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι βραβεύσεις επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες που έχουν οι άνθρωποι που επιχειρούν στην Περιφέρειά μας.

 

 

 

Αποτελούν ένα παράδειγμα αριστείας, συνεχίζοντας μια κουλτούρα που άρχισε από τη Δράμα από πρωτοπόρους οινοποιούς με μοναδικά εφόδια το μεράκι και την επιστημονική οργάνωση της δουλειάς χωρίς στήριξη από το κράτος, και η οποία σταδιακά επεκτάθηκε και στους άλλους νομούς.

 

 

 

Σήμερα παράγεται κορυφαίο σε ποιότητα κρασί σε όλες τις γωνιές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

 

 

 

Οι παραγωγοί της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης προσπαθούν, παράγουν, δημιουργούν θέσεις εργασίας, διαφημίζουν την περιοχή σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αξίζουν να στηριχτούν οργανωμένα μιας και η ανάπτυξη του κλάδου θα αυξήσει το εισόδημα ανθρώπων και περιοχών, θα μας βγάλει από το τέλμα της «πιο φτωχής περιφέρειας».

 

 

 

Η πρώτη ύλη υπάρχει και είναι εξαιρετική, χάρη στο κλίμα και τα εδάφη μας. Αυτό που δεν υπήρξε ποτέ ήταν η αρωγή της Αυτοδιοίκησης σε έναν κλάδο που έχει αποδείξει ότι είναι ανταγωνιστικός και εξωστρεφής.  

 

 

 

Εκεί εστιάζουν και οι προτάσεις του συνδυασμού μας «Περιφέρεια σε Δράση» που παρουσιάσαμε τις προηγούμενες ημέρες σε Καβάλα και Δράμα, για την προστασία της αμπελουργίας και των αμπελουργικών εκτάσεων. Το δικό μας σχέδιο έχει στόχο να παίξει η Περιφέρεια ΑΜΘ το ρόλο του οργανωτή και του συντονιστή προγραμμάτων που θα δώσουν πραγματικά κίνητρα ανάπτυξης, αποτελεσματικά εργαλεία για έρευνα και βελτίωση, για αύξηση της ανταγωνιστικότητας των κρασιών μας. Έτσι θα ανέβει «η Περιφέρεια ψηλά».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(δελτίο τύπου)