«Δεν υπάρχει πιο αξιόπιστη δημοσκόπηση από αυτό που ζήσαμε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ζυγού, που γέμισε ασφυκτικά με κόσμο.Τα χωριά του Δήμου Καβάλας είναι μαζί μας. Γιατί δεν ανέχονται άλλο την κοροϊδία»δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Βαγγέλης Παππάς το βράδυ της Τετάρτης 3 Απριλίου, μετά την επιτυχημένη εκδήλωση του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση». 

 

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μεγάλη συνεισφορά της περιοχής της δημοτικής ενότητας Φιλίππων στο Δήμο Καβάλας. Ο Βαγγέλης Παππάς παρουσίασε το πρόγραμμα της ΚΑΠ για την πιο παραγωγική, όπως τόνισε, περιοχή του Δήμου Καβάλας ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και 15 νέα πρόσωπα που προσχωρούν στο συνδυασμό και θα είναι υποψήφιοι μαζί του στην εκλογική αναμέτρηση της 26ηςΜαΐου. 

 

 

«ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ‘ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ’, ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΠΩΣ ‘ΓΙΝΕΤΑΙ’, ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ» 

 

«Κάποιοι λένε να αποσχιστεί, να αυτονομηθεί η περιοχή του πρώην Δήμου Φιλίππων από το Δήμο Καβάλας. Δεν είναι λύση αυτήΛύση είναι να μεγαλώσουμε την περιοχήκαι το εισόδημα των κατοίκων της, να πετύχουμε πραγματική ανάπτυξη, κάνοντας χρήση των χαρισμάτων της. Είναι μια ευλογημένη περιοχή. Εμείς στην ΚΑΠ έχουμε σχέδιο για να κεφαλαιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα των χωριών του Δήμου Καβάλας»είπε ο Βαγγέλης Παππάς και πρόσθεσε: 

 

«Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε αυτούς που λένε ‘δεν γίνεται’ για να τους δείξουμε ότι ‘γίνεται’. Έχουμε τρόπο. Έχουμε τους ανθρώπους. Και κυρίως: το πιστεύουμε».  

 

Απευθυνόμενους στους κατοίκους της περιοχής, ο κ. Παππάς τόνισε μεταξύ άλλων: «Έχουμε σχέδιο για έναν Δήμο Καβάλας με μία ταχύτητα και όχι Δήμο δύο ταχυτήτων, όπως τον έχουν καταντήσει σήμερα. Δυστυχώς, έχει γίνει σλόγκαν τους ότι αυτά που δεν έκαναν επί 4,5 χρόνια θα τα κάνουν, λένε, τα επόμενα 5 χρόνια. Θα εμπιστευτείτε ξανά αυτούς που σας γύρισαν την πλάτη; Αυτούς που σας ξέχασαν; Για εμάς ο Δήμος είναι ενιαίος. Όλοι είναι στην πρώτη γραμμή. Όλοι οι δημότες είναι ισότιμοι. Το δικαίωμα στο καθαρό νερό είναι ιερό και είναι για όλους».  

 

«Είμαστε εδώ. Δεν αρχίσαμε τυχαία τις εκδηλώσεις της ΚΑΠ από τα χωριά. Από εδώ αρχίζουμε. Είμαστε εδώ, είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε μια γροθιά. Αφήσαμε τα κομματικά μας στην άκρη. Κάναμε στην άκρη το ‘εγώ’ και προτάξαμε το ‘εμείς’.Ελάτε μαζί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κανένα κατεστημένο δεν θα την ανακόψει». 

 

 

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 

 

Μεταξύ των προτάσεων του Βαγγέλη Παππά για την περιοχή ήταν και οι εξής: 

 

1. ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ ΚΡΗΝΙΔΩΝ  

Ο Βαγγέλης Παππάς χαρακτήρισε τα λασπόλουτρα «χρυσό» για την περιοχή και εξήγγειλε τη δημιουργία ξεχωριστής δημοτικής επιχείρησης, με δικό της μάνατζερ, με στόχο να προωθήσει σε όλο τον κόσμο τη μοναδικότητα της περιοχής. Μίλησε για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που θα ενισχύσει το τουριστικό προφίλ της περιοχής, μιας και δεν υπάρχει όμοιο συγκριτικό πλεονέκτημα σε καμία άλλη περιοχή. 

 

2. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Το άλλο μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής είναι η μοναδική ιστορία της: ο αρχαιολογικός χώρος και το θέατρο, η αρχαία Εγνατία Οδός, η μάχη των Φιλίππων, η διδασκαλία και η φυλάκιση του Αποστόλου Παύλου, το βάπτισμα της Λυδίας, της πρώτης Ευρωπαίας Χριστιανής. «Καμία άλλη περιοχή δεν έχει τόσο σημαντική και πολυεπίπεδη ιστορία. Κι αυτό είναι το δικό μας στοίχημα. Να συνδέσουμε και να συνδυάσουμε τον αρχαιολογικό με τον θρησκευτικό τουρισμό ώστε η περιοχή να έχει επισκέπτες όλο το χρόνο» ανέφερε ο Βαγγέλης Παππάς και πρόσθεσε: «το σύμπλεγμα αυτό θα δημιουργήσει έναν μοναδικό στον κόσμο τουριστικό προορισμό ο οποίος μέχρι τώρα μένει αναξιοποίητος. Μέσα στους στόχους μας είναι να συνδεθεί με όλα τα προγράμματα των κρουαζιερόπλοιων ώστε ο κάμπος των Φιλίππων να γνωρίσει τα οφέλη των μεγάλων υποδομών. Θέλουμε το λιμάνι της πόλης να γίνει και το λιμάνι του κάμπου. Η Εγνατία Οδός που χρησιμοποιούν κάθε χρόνο αμέτρητοι τουρίστες, να φέρει επισκέπτες στον κάμπο. Και μπορούμε να το κάνουμε». 

 

3. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ 

«Ο μεγάλος μας πλούτος είναι στα ορεινά χωριά του Δήμου Καβάλας, τα οποία χρόνο με το χρόνο εγκαταλείπονται. Κι όμως, εκεί βρίσκεται μια μεγάλη ευκαιρία την οποία δεν έχει διακρίνει ή δεν έχει αξιοποιήσει καμία δημοτική αρχή έως τώρα. Μπορούμε. Έχουμε σχέδιο και κυρίως έχουμε θέληση» είπε ο Βαγγέλης Παππάς και αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για τον αγροτουρισμό, τόσο κατά τους θερινούς όσο και κατά τους χειμερινούς μήνες. «Ο Δήμος Καβάλας δεν αξιοποίησε έως τώρα κανένα πρόγραμμα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που κρατάνε ζωντανά τα χωριά μας, δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει τους δημότες του και το εισόδημά τους. Εμείς αυτό μπορούμε να το ανατρέψουμε. Από την πρώτη κιόλας τετραετία». 

 

ΟΙ 16 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Ο Βαγγέλης Παππάς ανακοίνωσε τους 16 νέους υποψήφιους με το ψηφοδέλτιο της ΚΑΠ: 

 

1. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΖΩΗΣ, ιδιωτικός υπάλληλος

2. ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, ιδιωτικός υπάλληλος

3. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, λογιστής

4. ΓΙΟΥΒΑΝΤΣΟΥΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, μέλος Νομαρχιακής επιτροπής ΟΝΝΕΔ, Πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης

5. ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, υπάλληλος Β.Φ.Λ.

6. ΜΑΓΔΑΛΙΝΟΣ ΝΙΚΟΣ, σκηνοθέτης- ηθοποιός

7. ΜΕΛΑΔΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ, υπάλληλος Β.Φ.Λ.

8. ΜΕΤΑΞΑΣ ΑΝΕΣΤΗΣ, ιδιωτικός υπάλληλος

9. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ιδιωτικός υπάλληλος

10. ΠΥΞΑΡΑ – ΖΕΪΤΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, οικιακά

11. ΡΗΓΑ ΤΑΡΣΗ, συνταξιούχος τραπεζικός

12. ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, κτηνοτρόφος

13. ΤΣΙΜΕΡΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, συνταξιούχος Β.Φ.Λ.

14. ΤΣΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, πρ. Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Κρυονερίου «Ο ΑΚΡΙΤΑΣ», ιδιωτικός υπάλληλος

15. ΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, αστυνομικός

16. ΧΑΤΖΗΪΩΑΝΝΙΔΟΥ ΑΡΓΥΡΗ, συνταξιούχος νοσηλεύτρια