Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του σε κάθε ενδεχόμενο υλοποίησης του Οργανισμού του Γ.Ν. Καβάλας της 31.12.2012 (ΦΕΚ 3506/31-12-2012). Πρόκειται για έναν συρρικνωτικό, αντιαναπτυξιακό Οργανισμό που μικραίνει τις δομές και τις λειτουργίες του Νοσοκομείου, υπονομεύει το μέλλον του και βρίσκεται σε απόλυτη αντίθεση με τις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών του Νομού μας αλλά και της ευρύτερης Περιφέρειας.

Ορθώς ο οργανισμός του 2012 μέχρι σήμερα δεν υλοποιήθηκε από καμία εκ των Διοικήσεων του Νοσοκομείου και τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει οιαδήποτε απόπειρα να υλοποιηθεί σήμερα.

         Καλούμε τη Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταθούν συνεπείς στις κατά καιρούς μέχρι σήμερα διαβεβαιώσεις ή/και προτροπές τους περί μη υλοποίησης του Οργανισμού του 2012.
        Το Νοσοκομείο Καβάλας χρειάζεται έναν νέο οργανισμό, ο οποίος θα διασφαλίζει το σήμερα αλλά κυρίως το αύριο με βασικό κορμό τις ανάγκες των πολιτών για πλήρεις, δημόσιες, δωρεάν, προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες υπηρεσίες υγείας και θα διασφαλίζει τις προοπτικές ανάπτυξης του Νοσοκομείου στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των υγειονομικών αναγκών των πολιτών του Νομού μας, αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας.
        Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε τη διοίκηση του Νοσοκομείου να επισπεύσει άμεσα τη διαδικασία σύνταξης και επικαιροποίησης του νέου βέλτιστου Οργανισμού, βασισμένου ενδεχομένως σε προϋπάρχουσα πρόταση επ’ αυτού.

 

 

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΝΣΤΑΣΙΑ  ΑΝΤΩΝΙΟΥ                  ΑΛΕΞΙΟΣ  ΠΟΛΙΤΗΣ