Οι δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στην Καβάλα και πόλεις της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στους τομείς της τουρισμού και του πολιτισμού, συζητήθηκαν στη συνάντηση γνωριμίας που είχε σήμερα το πρωί η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα με το νέο Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Dr. Ingo von Voss. Πρόταση για την διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στην Γερμανία από την Καβάλα.

 

Ο κ. Voss, που συνοδεύονταν από τον επίτιμο πρόξενο της Γερμανίας για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη Δρ. Σταμάτη Κουρούδη, επισκέφθηκε τη δήμαρχο στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης που πραγματοποιεί σε περιοχές της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Η δήμαρχος υποδέχθηκε θερμά τον γερμανό πρόξενο και του τόνισε τους άριστους δεσμούς που διατηρεί η Καβάλα και η ευρύτερη περιοχή με την Γερμανία, καθώς εδώ και πολλά χρόνια φιλοξενεί πολλούς Καβαλιώτες που ζουν και εργάζονται με τις οικογένειές τους συμβάλλοντας στην ευημερία και την πρόοδο της χώρας. Επίσης, αναφέρθηκε στους άριστους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας της Καβάλας με τη Νυρεμβέργη στο πλαίσιο της 15ετους αδελφοποίησης που διατηρούν οι δυο πόλεις.

 

Από τη μεριά του ο γερμανός διπλωμάτης, που είναι γνώστης της ελληνικής γλώσσας, τόνισε την ανάγκη ακόμα μεγαλύτερης σύσφιξης των καλών σχέσεων των δυο λαών και πρότεινε στη δήμαρχο να υπάρξουν το Καλοκαίρι ανταλλαγές επισκέψεων ανάμεσα σε πολίτες της Καβάλας και γερμανικών πόλεων. Υπογράμμισε τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε στη δήμαρχο να γίνει μια αναλυτική παρουσίαση της Καβάλας και της ευρύτερη περιοχής της σε επιχειρηματικούς φορείς της Γερμανίας ή να διοργανωθεί μια αποστολή γερμανών επιχειρηματιών στην Καβάλα.

 

Επιπλέον, ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας εξέφρασε την επιθυμία της αναζήτησης επενδυτικών ευκαιριών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία και της στήριξης κοινών προσπαθειών που θα στοχεύουν στη συνεργασία και την ανάπτυξη των δυο χωρών.

 

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων. Η δήμαρχος προσέφερε στον γερμανό διπλωμάτη μια εκθεσιακή φέτα καπνού ποικιλίας μπασμά Καβάλας κι ένα λεύκωμα με την ιστορία του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων και του Φεστιβάλ Φιλίππων.