Την γραπτή απάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα Νέα Εγνατία με την οποία ξεκαθαρίζει την αντίθεσή του με τη συγχώνευση του ΤΕΙ Καβάλας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο σχολιάζει ο βουλευτής Καβάλας Κώστας Μορφίδης. 

 

Ο κ. Μορφίδης αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο κ. Μητσοτάκης είναι αντίθετος με την ανάπτυξη της πόλης με την αναβάθμιση του ΤΕΙ και με την διείσδυσή του στα Βαλκάνια με τη δημιουργία των αγγλόφωνων τμημάτων. 

 

Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης επρόκειτο να ερωτηθεί σχετικά με την συγχώνευση του ΤΕΙ Καβάλας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Ξάνθη. Ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη αφού όπως φαίνεται ο πρόεδρος της ΝΔ αρνήθηκε να απαντήσει στη συγκεκριμένη ερώτηση την ώρα της συνέντευξης. Η εφημερίδα επανήλθε αποστέλλοντας γραπτώς την ερώτηση στον κ. Μητσοτάκη ο οποίος τελικώς απάντησε γραπτώς ξεκαθαρίζοντας την αντίθεσή του με την αναβάθμιση του ΤΕΙ. Μάλιστα διευκρινίζει πως αν δεν προλάβει να πραγματοποιηθεί η συγχώνευση η ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση θα την ανατρέψει. 

 

Ο κ. Μορφίδης σχολιάζοντας την απάντηση Μητσοτάκη αναφέρει τα εξής: 

 

Επιτέλους! 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το Νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη Θράκη! 

Αφού πρώτα ζήτησε γραπτές τις ερωτήσεις (μην ρισκάρουμε καμία νέα γκάφα) απάντησε τελικώς, γραπτώς, στη Νέα Εγνατία για τη θέση του κόμματος του για την ίδρυση τμημάτων ΑΕΙ στην Καβάλα. 

Και τι είπε; Αυτό που λίγο πολύ περιμέναμε: ότι είναι αντίθετος! Είναι δηλαδή αντίθετος στην ανάπτυξη της πόλης μας, την αναβάθμιση των τριών ΤΕΙ και του Διεθνούς Πανεπιστημίου, την προσπάθεια διείσδυσης της «πανεπιστημιακής Καβάλας» στα Βαλκάνια, τη λειτουργία αγγλόφωνων τμημάτων στην πόλη μας, την πρόσληψη νέου προσωπικού κτλ. 

Φυσικά τα επιχειρήματα του δεν στέκουν. 

Και διαβούλευση έγινε και σύμφωνη είναι η ακαδημαϊκή κοινότητα και οικονομοτεχνική μελέτη υπάρχει! 

Δυστυχώς αυτές οι αντιλήψεις είναι που μας κρατούν καθηλωμένους. 

Οι ίδιοι που ευαγγελίζονται την πρόοδο και την ανάπτυξη, βάζουν τρικλοποδιές. Ο στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρος: υποβάθμιση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης και ενίσχυση της ιδιωτικής.

Ευτυχώς το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας της Καβάλας συμφωνεί με τις αλλαγές. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι πριν από χρόνια, η Ιατρική Σχολή «χάθηκε» όταν αντέδρασε το ιατρικό κατεστημένο της Καβάλας θεωρώντας οτι οι πανεπιστημιακοί γιατροί θα τους πάρουν τη δουλειά απο τα ιατρεία τους (!) και έτσι η σχολή «πήγε» στην Αλεξανδρούπολη. 

Μετά από όλα αυτά, περιμένω με αγωνία την ανακοίνωση της τοπικής ΝΟΔΕ η οποία θα τοποθετείται επί του θέματος και όχι για το άσυλο και τις Πρέσπες.

Κ.Γ.