Νέα επίθεση στον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη εξαπέλυσε ο προκάτοχός του Μιχάλης Αμοιρίδης και αυτή τη φορά για τα «ταξίδια αναψυχής» στο εξωτερικό. Ο κ. Αμοιρίδης υποστηρίζει ότι ο κ. Αντωνιάδης ομολόγησε ανικανότητα, κάνει λόγο για «υπερατλαντικές βόλτες με έξοδα της Περιφέρειας στην υγειά των κοροΐδων» και του καταλογίζει ότι «πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Αμοιρίδη, ο κ. Αντωνιάδης παραδέχθηκε ότι η Περιφέρεια δεν πρόλαβε να ετοιμαστεί για να συμμετάσχει σε ειδική θεματική έκθεση τουρισμού – μια συμμετοχή που είχε προγραμματιστεί βάσει του ψηφισμένου προγράμματος τουριστικής προβολής. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία ότι η Περιφέρεια δεν συμμετείχε κι επειδή… δεν ήθελε κανένας υπάλληλος να συμμετάσχει. Κι ως κερασάκι, ο κ. Αντωνιάδης φέρεται να πιστεύει ότι «δεν ήταν και πολύ μεγάλη ανάγκη» να πάει η Περιφέρεια σε μια έκθεση για τα σκάφη αναψυχής!

 

Τα… καλύτερα, όμως, προέκυψαν από τη συζήτηση σχετικά με το μη προγραμματισμένο και μη αναγκαίο, όπως αποδείχθηκε, ταξίδι Αντωνιάδη στις ΗΠΑ, το οποίο κόστισε ούτε λίγο, ούτε πολύ γύρω στις 3.500€, χωρίς κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα. Ο κ. Αντωνιάδης ανέφερε ως «επιτυχία» του ταξιδιού του το γεγονός ότι… έδωσε συνεντεύξεις σε ΜΜΕ της ομογένειας! Από την πλευρά του, ο κ. Αμοιρίδης τονίζει ότι ο κ. Αντωνιάδης είναι «ο μοναδικός περιφερειακός σύμβουλος που διατηρεί έμμισθες θέσεις όλη τη θητεία του» και υπολογίζει ότι στο σύνολο αυτής θα έχει εισπράξει περί τις 150.000€.

 

Λέει συγκεκριμένα ο κ. Αμοιρίδης:

 

Εκτεθειμένος ο Αντωνιάδης από τις απαντήσεις του. Ομολογία ανικανότητας, Υπερατλαντικές βόλτες με έξοδα της Περιφέρειας στην υγειά των κοροΐδων.

 

Παραδέχομαι όμως ένα ταλέντο που έχει: Να πουλάει τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Δυστυχώς αυτό το ταλέντο του δεν το αξιοποίησε ούτε για την ανάδειξη των Δυτικών Δρόμων του Μεταξιού.

 

Εχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όλοι καταλάβαμε γιατί ζοριζόταν ο κος Κώστας Αντωνιάδης να απαντήσει στην επερώτηση μου και επειδή έτυχε να μην υπάρχει και ζωντανή κάλυψη της συνεδρίασης στο διαδίκτυο, σας μεταφέρω περιληπτικά τις απαντήσεις του:

 

1. Στο ερώτημα γιατί δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συμμετοχή στη BOOT: Παρά το ότι επιλέχθηκε στο πρόγραμμα για πρώτη φορά όπως είπε, δεν είχαν προλάβει να εγκριθούν τα έξοδα για τις μετακινήσεις και η αμοιβή εκτός έδρας των υπηρεσιακών και κανείς υπάλληλος δεν ήθελε να πάει. Επίσης είπε ότι μόνο 2 περιφέρειες πήγαν και επειδή είναι έκθεση που αφορά και τα σκάφη αναψυχής, δεν ήταν και πολύ μεγάλη ανάγκη να πάει η Περιφέρεια μας!

 

Θλιβερή παραδοχή ότι ο τουριστικός σχεδιασμός Αντωνιάδη Μέτιου γίνεται στο γόνατο, δεν μπορούν να τελειώσουν μία δουλειά στην ώρα τους και φυσικά όταν δεν τους βγαίνει απαξιώνουν και την έκθεση (που οι ίδιοι επέλεξαν και διαφήμισαν αυτήν την επιλογή τους πανηγυρικά), λέγοντας ότι μόνο δύο περιφέρειες πήγαν και ότι δεν είναι και πολύ περί του τουρισμού αλλά περισσότερο για σκάφη αναψυχής! Τότε γιατί την επέλεξαν και πολύ περισσότερο γιατί την υποσχέθηκαν σε ανθρώπους τη περιοχής που ασχολούνται με τον τουρισμό; Βέβαια δεν είπε ότι πριν από αυτή την έκθεση η Περιφέρεια πήγε στην έκθεση της Βιέννης. Εκεί πως μπόρεσαν; Είναι τραγικό να επαληθεύει ο ίδιος ο Αντωνιάδης της ανικανότητα του, το σχεδιασμό στο γόνατο, αλλά και την την αναξιοπιστία του απέναντι στους πολίτες.

 

2. Στο ερώτημα τι επιπλέον προσέφερε η παρουσία του στην Αμερική, ανέφερε κάτι για συνεντεύξεις σε ομογενειακά ραδιόφωνα και διαδικτυακούς τόπους.

 

Το δούλεμα από τους Μέτιο-Αντωνιάδη, συνεχίζεται λοιπόν χωρίς ντροπή. Το ταξίδι αυτό του κυρίου Αντωνιάδη με μία πρόχειρη εκτίμηση στοίχισε για μετακίνηση – διαμονή, μαζί με τις αποζημιώσεις εκτός έδρας που έλαβε συνολικά, περίπου 3500 ευρώ!!! Και όλα αυτά για να μας ομολογήσει ότι η συνεισφορά του ήταν συνεντεύξεις σε μέσα που πλέον γίνονται χωρίς να απαιτείται μετακίνηση ακόμη και από το σαλόνι του σπιτιού του. Τέτοιες συνεντεύξεις σε μέσα της ομογένειας και άλλα (Γερμανία, ΗΠΑ, Νότια Αφρική), έχω δώσει από τη Ξάνθη πολλές. Ελπίζω η περιήγηση στη Νέα Υόρκη να του μείνει αξέχαστη. Σίγουρα ήταν ανέξοδη για αυτόν αφού εισιτήρια και χαρτζιλίκι πληρώθηκαν από την Περιφέρεια μας, στην υγειά των κοροΐδων. Βέβαια από κάποιον όπως ο κος Αντωνιάδη που είναι ο μοναδικός περιφερειακός σύμβουλος που διατηρεί έμμισθες θέσεις όλη τη θητεία του, οι οποίες θα του αποφέρουν περί τις 150000 ευρώ συνολικά μέχρι τον Αύγουστο του 2019, θα περίμενε κάποιος λίγο περισσότερο σεβασμό στα χρήματα των πολιτών αλλά το κυριότερο να αφήσει πίσω μία ανταπόδοση για τον τόπο.

 

3. Στο ερώτημα με βάση πιο σχεδιασμό της περιφέρειας υλοποίησε αυτό το ταξίδι, η απάντηση ήταν αναμενόμενη, γενική και αόριστη περί επέκτασης σε κάθε αγορά.

 

Ό,τι κάτσει άμα κάτσει δηλαδή, τέτοιος σοβαρός σχεδιασμός. Το πέταγμα του χαρταετού αν ήταν ολυμπιακό άθλημα θα είχε σίγουρα Ολυμπιονίκη από την Καβάλα με προπονητή από την Κομοτηνή.

 

Ένώ από περιφερεικούς συμβούλος ακουγόταν περιπαικτικά σχόλια του τύπου "Πέρασες καλά στην αμερική ?""

 

Συμπέρασμα, δαπάνες χιλιάδων ευρώ σε ανούσιες μετακινήσεις και εκδηλώσεις με παραφουσκωμένη τη σημασία τους, χωρίς όμως αυτές να έχουν το αντίστοιχο ειδικό βάρος αλλά ούτε και την προετοιμασία ώστε να αποδώσουν για τον τόπο πρακτικά μετρήσιμα αποτελέσματα. Σπατάλη και υπερφίαλες δηλώσεις χωρίς αποτέλεσμα.