«Να ζητήσουν συγνώμη για πρόστιμα και υπεξαιρέσεις πάνω από 1 εκατ. ευρώ... Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», απαντά η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα με σχετική ανακοίνωσή της, στην ανακοίνωση του υποψηφίου δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη σχετικά με τα οικονομικά του νομικού προσώπου “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΒΑΛΑΣ”.

 

 

Αναλυτικά η απάντηση του Δήμου Καβάλας έχει εξής: 

 

 

Προκαλεί πραγματικά έκπληξη το δελτίο Τύπου της παράταξης «Σύγχρονος Δήμος» σε σχέση με τα οικονομικά του νομικού προσώπου “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΒΑΛΑΣ”.

Ο Θόδωρος Μουριάδης ως πρωτοκλασάτο στέλεχος της διοίκησης Σιμιτσή, καθώς και ο Λεωνίδας Παππάς, υποψήφιος μαζί του και πρόεδρος επί σειρά ετών του Νομικού Προσώπου, αν είχαν την ελάχιστη έστω  ευθιξία, θα έπρεπε να ζητήσουν συγγνώμη από τους δημότες. Γιατί: 

 

1ον. Σύμφωνα με τα πεπραγμένα τους, επιβλήθηκε εξαιτίας των ενεργειών τους στο νομικό πρόσωπο - και άρα σε βάρος των Καβαλιωτών- ένα τεράστιο πρόστιμο ύψους άνω των 600.000€, για το οποίο η σημερινή διοίκηση έχει προσφύγει στα δικαστήρια.

 

2ον. Εξαιτίας στενού συνεργάτη και συναδέλφου τους, μέλους της διοίκησης Σιμιτσή, «λείπουν» από τα ταμεία της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής 255.000€ σύμφωνα με το πόρισμα των Επιθεωρητών, υπόθεση για την οποία ο στενός τους συνεργάτης και πρώην πρόεδρος του νομικού προσώπου και δημοτικός σύμβουλος, είναι κατηγορούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης. 

 

3. Παρέλκει να μιλήσουμε για δικαστικές αποφάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε βάρος του Δήμου Καβάλας και των νομικών του προσώπων - και άρα των δημοτών μας- αναγόμενα στα πεπραγμένα της θητείας του Κωστή Σιμιτσή και του στενού του συνεργάτη Θόδωρου Μουριάδη. 

 

Κύριε Μουριάδη καλό θα ήταν να ζητήσετε πρώτα μια δημόσια συγγνώμη λοιπόν, για όλα αυτά, και μετά να κυνηγάτε φαντάσματα, εκεί που δεν υπάρχουν.