Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη, ότι τα δασαρχεία και η αρχαιολογία αποτελούν αγκυλώσεις για τη χώρα. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στην εκπομπή Εξελίξεις του ENA channel και στο δημοσιογράφο Γιάννη Χατζηεμμανουήλ, στη διάρκεια μιας συζήτησης που αφορούσε μεταξύ άλλων τις επενδύσεις και το ρόλο των δημοσίων υπηρεσιών στον τομέα του ελέγχου. 

 

Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη υποστήριξε ότι "η ΝΔ φορά μόνο το κοστούμι του επενδυτή" ενώ αναφέρθηκε σε όσα του μεταφέρουν «άνθρωποι που θέλουν να επενδύσουν» διατυπώνοντας την πολιτική θέση ότι οι επενδυτές πρέπει να… διευκολύνονται.

 

Στα λεγόμενα του κ. Λαζαρίδη απάντησε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης με καυστικό αλλά και σκωπτικό ύφος, χαρακτηρίζοντάς τον «καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο Καβαλιώτη».

 

Είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μορφίδης: «Ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης ξαναχτύπησε. Μιλώντας σε εκπομπή τοπικού καναλιού και κριτικάροντας τη γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουν τα μεγάλα έργα (φέρνοντας, ατυχώς, ως παράδειγμα την περιμετρική) είπε το αμίμητο "Τα δασαρχεία και η αρχαιολογία αποτελούν αγκυλώσεις για τη χώρα"

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Συνέχισε δε ο κ. Μορφίδης στο σχόλιό του: «Έχω πιο προωθημένη πρόταση από τον κύριο Λαζαρίδη: να τα καταργήσουμε! Τι να τα κάνεις τα δασαρχεία και τις αρχαιολογίες; Επενδύσεις θέλουμε, μεγάλα έργα, μεγάλες μονάδες. Πώς το λέει ο σύμβουλος επικοινωνίας; Α, ναι. Δουλειές - Δουλειές - Δουλειές.

 

Μήπως, Μας Δουλεύει-Μας Δουλεύει-Μας Δουλεύει; Δεν λέω, κάθε του εμφάνιση ανεβάζει μισή μονάδα τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως τέτοιες δηλώσεις από τον άνθρωπο με το βραβείο "καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος Καβάλιώτης" είναι επικίνδυνες. Ας ελπίσουμε να το μαζέψει».