Την παραίτησή σου υπέβαλε ο δημοτικός σύμβουλος Νέστου Κώστας Αντεδάκης. Στη θέση του ορκίστηκε η πρώτη επιλαχούσα Ελένη Ψυλλίδου. Ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ανακοίνωσε την αντικατάσταση στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση.

Ο δήμαρχος καλωσόρισε  τη νέα δημοτική σύμβουλο και της ευχήθηκε να έχει  δημιουργική πορεία  ενώ αναφερθείς στον κ. Αντεδάκη είπε πως επαγγελματικοί λόγοι τον κρατούν μεγάλα διαστήματα  μακριά από τον Δήμο ωστόσο δεσμεύτηκε πως όταν επιστρέψει θα του αναθέσει τον αθλητικό τομέα του Δήμου.  

 

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στην Πτολεμαϊδα  προκειμένου να λάβει τεχνογνωσία  έτσι ώστε να εφαρμοστεί στο έργο της Γεωθερμίας του Δήμου Νέστου.

 

Αναφέρθηκε ακόμη σε δημοσιεύματα τοπικής εφημερίδας που έκαναν λόγο  για προβλήματα  στον πρώην Δήμο Ορεινού. Για το θέμα αυτό αναφέρει στην ανακοίνωσή του τα εξής:

«Έδωσε στο Σώμα στοιχεία που αποδεικνύουν την καθημερινή παρουσία και  το ενδιαφέρον  της Διοίκησης  στην περιοχή εξηγώντας παράλληλα πως τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ και το ασθενοφόρο της Σταυρούπολης είναι θέματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου. Σχετικά με το θέμα ΒΟΜΒΑ  όπως έγραφαν πηχιαίοι τίτλοι της εν λόγω εφημερίδας  και είχε να κάνει  με τα χρέη των λατομείων  ο Δήμαρχος έδωσε στοιχεία ακριβή  πως το ποσό των 700.000 € περίπου  που οφείλονται στο Δήμο, προέρχονται αυτούσια  από την προηγούμενη διοίκηση  κι από τις πρώτες κινήσεις του  ήταν να ενημερώσει  τους οφειλέτες  με επιστολή προκειμένου να προβούν σε ρυθμίσεις . Επειδή όμως μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ανταπόκριση έχει δοθεί εντολή σε νομικό του Δήμου να προβεί σε κατάσχεση ' εις χείρας τρίτων'. Άκαφτο το φυτίλι λοιπόν της βόμβας!»

 

Ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος αναφέρθηκε ακόμη σε δελτίο Τύπου του προκατόχου του Σάββα Μιχαηλίδη και στην έκφραση 'τζάμπα μάγκας' που χρησιμοποίησε ο πρώην δήμαρχος για έργο που αφορά σε αγωγούς ακαθάρτων (βιολογικός Χαϊδευτού - Κεραμωτής) το οποίο υπέγραψε  η νέα διοίκηση  τον Φεβρουάριο προκειμένου όπως αναφέρει, να το οικειοποιηθεί. Ο κ. Τσομπανόπουλος έδωσε τις σχετικές εξηγήσεις και παρουσίασε έγγραφο που έστειλε το αρμόδιο Υπουργείο τον περασμένο Δεκέμβριο για την οριστική ένταξη  του έργου ενώ τον Φεβρουάριο ήταν δυνατή η υπογραφή του  λόγω του ότι ο αρχικός ανάδοχος είχε απορροφηθεί από άλλη εταιρία κι έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες. «Άνθρακας λοιπόν ο θησαυρός του κ. Μιχαηλίδη» ανέφερε σχετικά. 

 

Στο έργο που αφορούσε την εξοικονόμηση ενέργειας  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης ζήτησε από τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. Καπετανόπουλο, ο οποίος σε επιστολή του ανέφερε ότι ο δήμαρχος  έκρυβε στοιχεία, να ξεκαθαρίσει τη στάση του καταθέτοντας  ό,τι κατά τη γνώμη του δεν ήταν στη νόμιμη οδό  δίνοντάς του παράλληλα την αλληλογραφία  τόσο του διευθυντή τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου όσο και του Υπουργείου  που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή  απένταξη του έργου  αν δεν είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες μέχρι τέλους του χρόνου.

 

Εξάλλου, την περασμένη εβδομάδα, τον δήμαρχο Νέστου επισκέφτηκε στο γραφείο του ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ και δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης με τους συνεργάτες του. Στη δίωρη  σύσκεψη που ακολούθησε   ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει όλα τα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς κι όλοι οι προϊστάμενοι του Δήμου  που κι αυτοί με τη σειρά τους ανέδειξαν σοβαρά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Την επομένη ο δήμαρχος Νέστου παρέστη στην συνεδρίαση του ΤΟΕΒ Χρυσούπολης συζητώντας με το ΔΣ μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων που προέκυψαν και αναδείχτηκαν από τις τελευταίες πλημμύρες  στο δήμο Νέστου.