γράφει η 

Ρίτσα Καραγιαννίδου 

 

Συμφωνούμε οι περισσότεροι Καβαλιώτες ότι ο Χρήστος Μέτιος απέτυχε. Σαφώς δεν είναι κατάλληλος να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Μοναδικό πεδίο που διακρίθηκε είναι… η διάλυση της παράταξης που «κληρονόμησε»

 

Κατάφερε το ακατόρθωτο: τσακώθηκε και με τους 5 αιρετούς αντιπεριφερειάρχες!!! Γλέντι! Ήταν επόμενο ν’ αρχίσουν τα όργανα. 

 

Πολλοί συσπειρώθηκαν γύρω από τον Χριστόδουλο Τοψίδη. Η εκδήλωση Τοψίδη με την ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων θεωρήθηκε πετυχημένη! Διαφωνώ. 40 μόνο ήταν οι υποψήφιοι… Με τους γονείς, τις γυναίκες ή άνδρες και τα παιδιά τους, τους μόνιμους επίσημους, τους κατά φαντασίαν επίσημους και τους κομπάρσους όλων των εκδηλώσεων η αίθουσα γεμίζει. Αν θυμηθούμε ότι η εκδήλωση αναβλήθηκε και κανα δυο φορές… άνθρακες ο θησαυρός.

 

Ο λόγος όμως που διατυπώνω δημόσια την άποψη μου είναι τα αναπάντητα ερωτήματα που μου δημιούργησε η στήριξη του Χ. Τοψίδη από πολλούς φίλους. Ανάμεσα τους πρώτος ο Θόδωρος Μαρκόπουλος, που υπό άλλες συνθήκες θα στήριζα ανεπιφύλακτα. 

 

Ο Χ. Τοψίδης είναι πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου. Τα επιμελητήρια ως γνωστόν έχουν συγκεκριμένους στόχους. Αμφισβητώ ότι αυτοί του προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου -όχι οπωσδήποτε του (άγνωστου σε μένα προσωπικά) υποψήφιου Χρ. Τοψίδη- συνάδουν με αυτούς των Καβαλιωτών… 

 

Σκεπτόμενη παράλληλα ότι πιθανότατα ο ιδιαίτερα δραστήριος δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης με τα φαραωνικά σχέδια ανάπτυξης της πόλης του θα επανεκλεγεί, ως γέννημα θρέμμα του νομού Καβάλας τρομάζω

 

Μια άλλη απορία που έμεινε αναπάντητη αν και την έθεσα πολλάκις στους άμεσα ενδιαφερόμενους είναι η συμπόρευση κάποιων που μέχρι χθες δεν διασταύρωναν ούτε τα βλέμματα τους, στο ίδιο ψηφοδέλτιο με σκοπό (λένε) να πάει η Καβάλα μπροστά… Και θα μιλήσω με αποδείξεις και ονόματα: Θόδωρος Μαρκόπουλος και Αλέξανδρος Ιωσηφίδης!!!

 

Μα οι δυό τους μέχρι χθες ήταν αντίπαλοι στην ίδια παράταξη!!! Ο δεύτερος ποτέ δεν στήριξε, ως όφειλε, τον πρώτο! Τι άλλαξε στις μεταξύ τους σχέσεις και πως θα λειτουργήσουν τη νέα διοικητική περίοδο ως πλήρωμα του ίδιου σκάφους; Θεωρώ ότι το μόνο που τους ενώνει είναι η συστέγαση στο ίδιο ψηφοδέλτιο… 

 

Και λυπάμαι γιατί μου λείπει το ζητούμενο: η ειλικρινής κι όχι κατ’ όνομα ομόνοια και συνεργασία. Outing… θα χαρώ αν ακολουθήσει ΚΟΣΜΙΑ συζήτηση.

 

Δεν είμαι ψηφοφόρος και «κουκί». Είμαι πολίτης!

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ