Για πολιτικά ανοίκιες και ανούσιες μεθοδεύσεις κατηγορεί τον δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, η δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης «Δύναμη Πολιτών». Σημείο αιχμής είναι η διαδικασία επιλογής του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» την οποία η παράταξη του Ηρακλή Αμπεριάδη χαρακτηρίζει «παρωδία».

 

Η ανακοίνωση που εξέσωσε η «Δύναμη Πολιτών» είναι η ακόλουθη:

 

Πολιτικά ανοίκειες και ανούσιες θα μπορούσε κανείς δυστυχώς να χαρακτηρίσει τις μεθοδεύσεις του Δημάρχου Νέστου, κυρίου Ε. Τσομπανόπουλου.

Ο λόγος για τη διαδικασία – παρωδία επιλογής του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης».

Η «Δύναμη Πολιτών» Νέστου οφείλει με ειλικρίνεια και καθαρότητα να ενημερώσει τους συνδημότες για όσα συνέβησαν :

 

1) Η «Δύναμη Πολιτών» Νέστου επίμονα και συνεπώς είναι η μόνη Δημοτική παράταξη που υποστήριξε το θεσμό προτρέποντας το Δήμαρχο κύριο Ε. Τσομπανόπουλο, να ξεκινήσει τις διαδικασίες εκλογής.

 

2) Μάλιστα η «Δύναμη Πολιτών» Νέστου εξέδωσε και σχετικό Δελτίο Τύπου στο οποίο παρουσιάζονται τα κριτήρια που κατά την ταπεινή μας άποψη οφείλει να έχει μια υπεύθυνη και σοβαρή υποψηφιότητα.

 

3) Ο Δήμαρχος Νέστου, κύριος Ε. Τσομπανόπουλος, έστω και την τελευταία στιγμή ζήτησε και ορθώς έπραξε παράταση της διαδικασίας.

 

4) Ο Δήμαρχος Νέστου, κύριος Ε. Τσομπανόπουλος ζήτησε (άτυπη) συνάντηση σχετικώς με το θέμα από τον επικεφαλής της «Δύναμης Πολιτών» Νέστου Περικλή Αμπεριάδη. Σε αυτήν του μεταφέρθηκαν οι ήδη γνωστές θέσεις μας  πως οι προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν σχετικά με το πρόσωπο επιλογής, είναι ίδιες με αυτές που το Δελτίο Τύπου της «Δύναμης Πολιτών» Νέστου όριζε. Βασική προϋπόθεση είναι το άτομο που θα υπηρετήσει το θεσμό του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» να είναι όπως ο νόμος ορίζει, ένα πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και  παραταξιακά ανεξάρτητο. Και επίσης ότι η πλειοψηφούσα παράταξη είχε την πρωτοβουλία για τις προτάσεις αλλά και για την διαδικασία της συναινετικής επιλογής προσώπου.

 

5) Ο Δήμαρχος Νέστου κύριος Ε. Τσομπανόπουλος, αρνήθηκε κατηγορηματικά να έχει οποιαδήποτε προσέγγιση για το θέμα και  με τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κύριο Σ. Μιχαηλίδη παρά τις εκκλήσεις του Περικλή Αμπεριάδη, ώστε να υπάρχει σύμπνοια η έστω κάποια σύγκλιση στα κριτήρια επιλογής ( Η διαδικασία εκλογής του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» από τα 2/3 του συμβουλίου απαιτεί εκ των πραγμάτων συγκλίσεις)

 

6) Ο Δήμαρχος Νέστου κύριος Ε. Τσομπανόπουλος, έχουμε την εκτίμηση ότι ποτέ δεν θέλησε ουσιαστικά να υπάρχει «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης». Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι υποψηφιότητα με αξιόλογο βιογραφικό και αρμόζουσες για την εν λόγω θέση ικανότητες αποθαρρύνθηκε από ανθρώπους του περιβάλλοντος του Δημάρχου κύριου Ε. Τσομπανόπουλου. Πιθανώς το ίδιο να συνέβη και με άλλους υποψηφίους για τη θέση, καθώς τελικά γνωρίζουμε ότι υπήρξαν κι άλλοι που αποσύρθηκαν από τη διαδικασία.

 

7) Εν τέλει για τη θέση του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» προέκυψαν δυο υποψηφιότητες. Ωστόσο, η μια από αυτές είναι πρόσωπο που τις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις υπήρξε υποψήφιος του Συνδυασμού του νυν Δημάρχου, κύριου Ε. Τσομπανόπουλου. Αυτό αντιβαίνει στη θέση της «Δύναμης Πολιτών» Νέστου ότι ο «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης» πρέπει να είναι πρόσωπο ανεξάρτητο. Έτσι οι δυο ψήφοι της «Δύναμης Πολιτών» Νέστου στήριξαν το δεύτερο πρόσωπο (Δ. Καμπάκο).

 

Ύστερα από όλα αυτά, η «Δύναμη Πολιτών» Νέστου βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να παρατηρήσει ότι :

-Ο Δημαρχος Νεστου, κύριος Ε. Τσομπανόπουλος, ενδιαφέρεται για το «φαίνεσθαι» , ενώ υπόγεια υπονομεύει τις διαδικασίες.

-Ο Δήμαρχος Νέστου, κύριος Ε. Τσομπανόπουλος, δεν έχει αντιληφθεί την ουσία του θεσμικού του ρόλου.

-Ο Δήμαρχος Νέστου κύριος Ε. Τσομπανόπουλος, ξεχνά ότι είναι Δήμαρχος όλων των δημοτών.

 

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η «Δύναμη Πολιτών» Νέστου επίμονα και συνεπώς θα στηρίζει τις ιδεολογικές αρχές και τις πολιτικές της θέσεις χωρίς συμβιβασμούς σε μεθοδεύσεις και παιχνίδια.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η μικροπολιτική και η διακωμώδηση των θεσμών δεν αποτελούν καλούς συμβούλους,  για μια δημοτική διοίκηση που υποτίθεται ότι πορεύεται με όραμα... Εκτός και αν κάποιοι για όραμα έχουν τον πολιτικό καθρέφτη τους.