Πρωτοσέλιδα

 

 

 

 

 

Ομιλία πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής της παράταξης Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση Βαγγέλης Παππάς το απόγευμα της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου στο Πολύκεντρο της Νέας Καρβάλης.

 

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας

Φίλες και φίλοι,

Βρισκόμαστε περίπου 4 μήνες πριν από τις Δημοτικές Εκλογές και η προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει.

Σε αυτή τη διαδικασία η παράταξή μας η Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση έχει πλήρως συνειδητοποιήσει την επιταγή της συνεργασίας που επιβάλει ο νέος νόμος “Κλεισθένης” αλλά κυρίως γιατί το ενδιαφέρον μας είναι στην επόμενη ημέρα των εκλογών.

Πραγματοποιούμε σήμερα εδώ στην Ν. Καρβάλη την Τρίτη κατά σειρά προεκλογική μας εκδήλωση και η τεράστια αποδοχή της κοινωνίας μας κάνει περισσότερο υπεύθυνους απέναντι στον κεντρικό στόχο μας που είναι η διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Κάθε ημέρα που περνάει όλο και περισσότερος κόσμος μας ενθαρρύνει με ην παρουσία του και τα μηνύματά του, την πεποίθησή του ότι όλοι εμείς θα είμαστε αυτοί που θα διοικήσουν τον Δήμο Καβάλας.

Για εμάς η διοίκηση του Δήμου χρειάζεται γνώση, σχεδιασμό, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα για να επιλυθούν μία σειρά από προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες της Καβάλας.

Επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω 5 βασικούς άξονες του προγράμματός μας που βρίσκεται σε διαβούλευση με πολίτες και κοινωνικές ομάδες για την ολοκλήρωσή του τους επόμενους μήνες της προεκλογικής περιόδου.

Α.         ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

            Θα διεκδικήσουμε με  τον πλέον αγωνιστικό και αποφασιστικό τρόπο Εμπορικό Λιμάνι, παλαιό νοσοκομείο, Στρατόπεδο Ασημακοπούλου, Καλαμίτσα, ξεκαθαρίζοντας ότι όλα αυτά ανήκουν εκατό τις εκατό στον Καβαλιώτικο λαό. Επίσης σε πρώτη προτεραιότητα ανήκουν τα έργα ολοκλήρωσης της περιμετρικής και αποκατάστασης της γέφυρας στην περιοχή του παλαιού Νοσοκομείου.

Β.         ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ / ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

            Μαζί με την Μητρόπολη Φ.Ν.Θ. στα πλαίσια κοινού οργανισμού θα οργανώσουμε και θα κεφαλαιοποιήσουμε την πλούσια θρησκευτική κληρονομιά που περιλαμβάνει από τον Άγιο Γρηγόριο μέχρι τα βήματα του Απ. Παύλου, το βαπτιστήριο της Λυδίας και τη φυλακή του Απ. Παύλου.

            Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί ο αρχαιολογικός τουρισμός που μετά την ένταξη στα μνημεία της UNESCOπρέπει να κεφαλαιοποιηθεί με επιστέγασμα την ανάπτυξη της περιοχής του πρώην Δήμου Φιλίππων.

Γ.         ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

            Η Καβάλα ως σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη πρέπει να αποκτήσει μια μεγάλη πλατεία που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών. Ο χώρος που προτείνεται είναι αυτός που ξετυλίγεται μπροστά από το Δημαρχείο. Η μεγάλη υψομετρική διαφορά μεταξύ των οδών Κύπρου και Φιλ. Εταιρίας με τη μεταφορά ΙΚΑ και Στρατιωτικής Λέσχης μας δίνουν ένα τεράστιο χώρο. Η ανάπτυξη του μεγάλου αυτού χώρου με υπογειοποίηση στο σημείο αυτό των οδών Βενιζέλου και Ερυθρού Σταυρού μπορούν να μας δώσουν σκαλωτά σε δύο ή τρίτα επίπεδα. Μια μεγάλη σύγχρονη πλατεία και κάτω από αυτήν χώρους στάθμευσης και εμπορικό κέντρο. Το έργο αυτό που φαντάζει μαξιμαλιστικό είναι άκρως ρεαλιστικό αλλά χρειάζεται σχεδιασμός, στόχευση και αποφασιστικότητα.

Δ.         ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ 

            Μπορεί κάθε επισκέπτης να μαγεύεται από την όμορφη εικόνα της χερσονήσου της Παναγίας αλλά είναι γνωστό σε όλους το χρόνιο πρόβλημα της κυκλοφορίας πάνω στην παλαιά πόλη. Ασανσέρ ή σκάλες το φωνάζουμε δεκαετίες τώρα κανείς όμως από τις προηγούμενες διοικήσεις δεν τόλμησε. Δικαιολογίες και εμπόδια πιθανώς πολλά, αποφασιστικότητα καμία. Για την παράταξή μας η επίλυση του προβλήματος αυτού θα είναι η δοκιμασία μας στο πρώτο εξάμηνο της διοίκησης του Δήμου.

Ε.         ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ 

            Κάθε άνθρωπος πολίτης αυτής της πόλης έχει την αξιοπρέπειά του, μπορεί η ζωή και τα προβλήματα του καθενός να μην περνάνε από τον ίδιο δρόμο, αυτό που πρέπει να μας διακρίνει είναι η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στην προσωπικότητα του άλλου. Προτείνουμε την ίδρυση γραφείου κοινωνικής απασχόλησης που θα διοικείται από διαπαραταξιακή επιτροπή και θα μεταφερθούν όλοι οι πόροι που κατευθύνονται για κοινωνικούς σκοπούς, όπως και κάθε ανάγκη του Δήμου σε απασχόληση, ώστε οι άνεργοι και οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας μετά από έλεγχο στοιχείων, να διευκολύνονται και μέσω της εργασίας που παρέχουν να αμοίβονται κανονικά και να μην οδηγούνται σε κοινωνικά παντοπωλεία κ.τ.λ.

Αυτές είναι πέντε από τις βασικές  προγραμματικές θέσεις του προγράμματός μας, που βρίσκεται σε διαβούλευση και επεξεργασία με πολίτες και κοινωνικές ομάδες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΠ – ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ