Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Πυροσβεστικό Σώμα από την εκπαίδευση της Π.Υ. Αερολιμένα Καβάλας και της Π.Υ. Καβάλας σε πυρκαγιές υγρών καυσίμων που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 23 Ιανουαρίου.

 

Θυμίζουμε ότι η εκπαίδευση έγινε σε ειδικά διαμορφωμένο πεδίο ασκήσεων των χερσαίων εγκαταστάσεων επεξεργασίας πετρελαίου της εταιρείας Energean Oil & Gas (Kavala Oil) με έδρα την Νέα Καρβάλη Καβάλας. 

Περιλάμβανε ομοιώματα δεξαμενής με βάνα, δεξαμενής σε λεκάνη ασφαλείας, δακτυλίου φραγής σε δεξαμενή πλωτής οροφής, καθώς και άλλα ομοιώματα διαφόρων χώρων των εγκαταστάσεων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε πραγματικές συνθήκες πυρκαγιές (τύπου live fires).

Συνολικά συμμετείχαν 81 πυροσβεστικοί υπάλληλοι, με επικεφαλής τους Επιπυραγούς Κυριάκο Τσακιρίδη και Γεώργιο Μορφίδη, καθώς και τον Βασίλη Τσέτογλου, Διευθυντή Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος της Energean για την Ελλάδα και την Αδριατική με όλο το επιτελείο του τμήματος Safety.