Με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου, η ΝΔ κάνει γνωστό ότι ο σύμβουλος του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα επικοινωνίας, Μακάριος Λαζαρίδης, θα πολιτευτεί τελικά στο νομό Καβάλας. 

 

Ανανέωση τύπου... "αναπαλαίωση"  

Η ανακοίνωση για την υποψηφιότητα Λαζαρίδη περιλαμβάνεται σε μια λίστα με περίπου 40 ονόματα στελεχών του κόμματος. Η ΝΔ κάνει λόγο για μέσο όρο ηλικίας υποψηφίων τα 42 έτη και για ανανέωση της τάξης του 73%, ωστόσο στη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται κυρίως ονόματα παλιών στελεχών της, όπως οι Μεϊμαράκης, Γεωργιάδης, Χατζηδάκης, Ασημακοπούλου, Βούλτεψη, Γιακουμάτος, Δένδιας, Κουμουτσάκος, Βορίδης, Μπούρας, Κεραμέως, Οικονόμου, Σταμάτης κ.α. 

 

Στην ανακοίνωση, η ΝΔ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Την ώρα που η κυβέρνηση-κουρελού προσπαθεί να επιβιώσει με υλικά και μεθόδους του παρελθόντος, η Ν.Δ. κάνει πράξη την πλήρη ανανέωση του οργανωτικού της σχήματος ενόψει των επικείμενων εκλογών.

 

Οι σχετικές ανακοινώσεις των νεών γραμματειών και των δεκάδων νέων στελεχών που θα δώσουν από την πρώτη γραμμή τις εκλογικές μάχες του 2019 θα γίνουν αύριο. Ενδεικτικό της ριζικής ανανέωσης είναι ότι το νέο σχήμα θα απαρτίζεται από νέα πρόσωπα σε ποσοστό 73%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 42 έτη».

 

Η φράση που δείχνει την "αποστρατεία" των έως τώρα συμβούλων

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, δίνεται η εντύπωση ότι στελέχη του έως τώρα μηχανισμού του προέδρου, «αποστρατεύονται» από την Αθήνα και στέλνονται στην Περιφέρεια για να δοκιμάσουν την τύχη τους στο «σταυρό». 

 

Λέει συγκεκριμένα:

 

«η Ν.Δ. δημοσιοποιεί από σήμερα σε ποιες περιφέρειες θα πολιτευθούν στις επικείμενες εθνικές εκλογές όλα τα στελέχη της που είχαν μέχρι σήμερα θέσεις ευθύνης στο κεντρικό οργανωτικό σχήμα της Ν.Δ.

 

Πρόκειται για γραμματείς της Ν.Δ., αναπληρωτές γραμματείς, αναπληρωτές εκπροσώπους, αλλά και στενούς συνεργάτες και συμβούλους του προέδρου της Ν.Δ., τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να ευχαριστήσει προσωπικά για τη μέχρι τώρα συμβολή τους».

 

Όσο για τους υπόλοιπους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό Καβάλας, φαίνεται ότι θα χρειαστεί να περιμένουν αρκετά αφού για την ώρα προκρίθηκε η επίσημη ανακοίνωση μόνο του Μακάριου Λαζαρίδη, ο οποίος έχει αρχίσει από πρόπερσι την προεκλογική του εκστρατεία στο νομό.