Με ρεκόρ νέων εγκαταστάσεων σε σχολεία και πανεπιστήμια σε Μάλτα, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Κίνα και Η.Π.Α και ταυτόχρονα διπλασιασμό των πωλήσεων έκλεισε το 2018 για την Καβαλιώτικη εταιρία Classter

 

 

Το ελληνικό School Information System χρησιμοποιείται πλέον διεθνώς σε περισσότερα από 200 εκπαιδευτικά ιδρύματα με πάνω από 300.000 μαθητές, γονείς και καθηγητές.

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ορόσημο της χρονιάς που πέρασε ήταν η έναρξη της εγκατάστασης του Classter στο Κολέγιο Τεχνών, Επιστημών και Τεχνολογίας της Μάλτας MCAST με 10.000 φοιτητές και 500 καθηγητές. Το έργο διεκδικήθηκε με την υποστήριξη της ομάδας της Microsoft Education, έχει αξία €900.000 και θα υποστηρίζει τις διαδικασίες μάθησης, εγγραφών, γραμματειακής υποστήριξης και οικονομικής διαχείρισης για 10 πανεπιστημιακές σχολές.

 

 

Το Classter είναι μοναδικό παγκοσμίως, και παρέχει στο Cloud μια ολοκληρωμένη διαχείριση της μάθησης και του εκπαιδευτηρίου (end-to-end School & Learning Management) με χρήση τεχνολογιών Adaptive Learning. 

 

 

Φιλοδοξεί να συμβάλλει στη δημιουργία του σχολείου του 21ου αιώνα καλύπτοντας το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και διευκολύνοντας την επικοινωνία και τη διάχυση της εκπαιδευτικής πληροφορίας. 

 

 

Στην εταιρεία, που ιδρύθηκε από τον Νίκο Νίκου και εδρεύει στη Καβάλα, επένδυσε το 2015 το Odyssey Venture Partners fund στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Jeremie.

Ερωτηθείς σχετικά ο CEO και ιδρυτής της εταιρίας κ. Νίκου δήλωσε στο KavalaNews "..το 2018 ήταν απολύτως επιτυχημένο για την ομάδα του Classter. Η εταιρία πέτυχε με το παραπάνω όλους τους στόχους που είχαν τεθεί. Αυξήσαμε σημαντικά τα έσοδά μας, υπογράψαμε συμβόλαια σε 5 νέες χώρες και κερδίσαμε ένα σημαντικό νέο έργο σε τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Το δίκτυο των συνεργατών επεκτάθηκε με νέες συνεργασίες στη Μέση Ανατολή και στη Β. Αμερική. Η ομάδα ενισχύθηκε με νέους ταλαντούχους συνεργάτες. H συνεργασία με τα τοπικά τριτοβάθμια ιδρύματα, βοηθάει την εταιρία να εκπαιδεύει και να προσελκύει στελέχη στη Καβάλα. Σήμερα η εταιρία έχει 20 άτομα προσωπικό, οι περισσότεροι πτυχιούχοι από το Τ.Ε.Ι Καβάλας και μέσο όρο ηλικίας κάτω των 30. Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε την ομάδα με νέο ταλέντο που είτε θα δουλεύει στη Καβάλα είτε εξ’ αποστάσεως. Η εταιρία έχει ωφεληθεί πολύ από τη στενή συνεργασία με τη Microsoft Education group. Η υποστήριξη αυτή βοηθάει την εταιρία να επεκτείνετε γρήγορα σε νέες αγορές. Αναμένουμε το 2019 να είναι ακόμα πιο δυναμικό. Η εταιρία επενδύει συστηματικά σε νέες cloud και mobile λύσεις ενώ εισέρχεται δυναμικά στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης (A.I.). Πιστεύουμε ότι το Classter θα είναι σύντομα μια από τις γρηγορότερα αναπτυσσόμενες cloud λύσεις παγκοσμίως, προσφέροντας κορυφαίο λογισμικό για τη διαχείριση κάθε είδους εκπαιδευτηρίου. Ευχαριστούμε τους πελάτες μας, τους συνεργάτες μας και το προσωπικό μας για αυτή την επιτυχία".
 

Κάτια Γιαννουκάκου