Δήλωση βουλευτή Καβάλας Δημήτρη Εμμανουηλίδη για την στοχοποίηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μέσω των αφισών που αναρτήθηκαν σε διάφορες πόλεις της βόρειας Ελλάδας

 

Δυστυχώς στις μέρες μας η πολιτική βία επανέρχεται με κλιμακούμενη ένταση και το πολιτικό σύστημα μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για τον τόπο και τη δημοκρατία μας.

 

Πριν λίγες μόλις μέρες η δολοφονία στο Γκντανσκ της Πολωνίας ενός δημάρχου που είχε στοχοποιηθεί πολιτικά λόγω των φιλελεύθερων και ανοιχτών απόψεών του σόκαρε την Ευρώπη.

 

Στην Ελλάδα έχουμε πολύ ανησυχητικά σημάδια εδώ και καιρό που δυστυχώς ολοένα εντείνονται. Οι εν κρυπτώ παράνομες πράξεις τους μας θυμίζουν τις μαύρες μέρες του δεξιού παρακράτους που καμιά σχέση δεν έχουν με τη δημοκρατία και που εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού…

 

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι πλειστηριασμοί υπερπατριωτισμού οδήγησαν τη χώρα μας σε εθνικές τραγωδίες (Μικρασιατική καταστροφή, τραγωδία της Κύπρου).

 

Όσοι κρύβονται πίσω από αφίσες και απειλητικές αναρτήσεις μέσω των κοινωνικών δικτύων δε θα μας τρομοκρατήσουν, ούτε θα μας εμποδίσουν από το να ασκήσουμε το πατριωτικό μας καθήκον.

 

Περιμένουμε από όλα τα δημοκρατικά κόμματα εγκαταλείποντας την ανεξήγητη σιωπή τους να πράξουν το καθήκον τους και να καταδικάσουν τις πρακτικές στοχοποίησης και εκφοβισμού ελεύθερων συνειδήσεων.

 

Η ανάγκη για μια δημοκρατική και θεσμική απάντηση σε τέτοια φαινόμενα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

 

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΒΑΛΑΣ 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ