Συνεχίζονται μετά τη διακοπή για την περίοδο των εορτών οι διαλέξεις στο πλαίσιο του προγράμματος«ΑΚΑΔΗΜΙΑ»που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα στις έξι πόλεις της περιφέρειας ΑΜΘ. Οι διαλέξεις ξεκινούν ξανά την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου και κάθε Τετάρτη μέχρι τις 27 Μαρτίου οπότε και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα. 

 

 

Καθηγητές των Σχολών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Τ.Ε.Ι.-Α.Μ.Θ.)μοιράζονται εθελοντικά με τους πολίτες εξειδικευμένες γνώσεις, με τρόπο απλό και κατανοητό, σε διαλέξεις σχετικές με θέματα Υγείας, Αγωγής των Πολιτών, Αγροτικά, Περιβάλλοντος και Δασολογίας, Φιλολογικά, Οικονομίας, Τεχνολογίας

 

 

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ δωρεάν, κάνοντας εγγραφή ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας την αίτηση στον σύνδεσμο http://www.acadimia.eu/index.php/eggrafes/eggrafes-politon. Το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων, οι ομιλητές και πληροφορίες, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ www.acadimia.eu.

 

 

Σημειώνεται πως όσοι από τους συμμετέχοντες πολίτες συμπληρώσουν το απαιτούμενο όριο των παρουσιών θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος του προγράμματος. 

 

Η θεματολογία της τρέχουσας εβδομάδας για την πόλη της Καβάλας έχεις ως εξής: 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Καβάλα: 

• «ΖΩ – ΕΝΕΡΓΩ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΩ». Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ» στο ισόγειο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, και ώρα 17.00 – 19.00. 

Ομιλητής: Αναστασία Λαζαρίδου, Καθηγήτρια Εφαρμογών, Τμήμα Μηχανικών Τεχνολ. Πετρελαίου και Φ.Α. & Μηχαν.Μηχανικών ΤΕΙ ΑΜΘ Θέμα Διάλεξης: Νοθεία, λαθρεμπόριο και φοροδιαφυγή στα καύσιμα. Συνέπειες στην οικονομία, τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

 

• «Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ». Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ» στο ισόγειο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, και ώρα 19.00 – 21.00. 

Ομιλητής:Μιχαήλ Πιπιλιαγκόπουλος, Καθηγητής, Εφαρμογών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σ.Δ.Ο

Θέμα Διάλεξης: Η Λογιστική και η Κοστολόγηση Πυλώνες για Λήψη Επιχειρηματικών Αποφάσεων