Ο ισολογισμός του Δήμου Καβάλας για το έτος 2017 αποκαλύπτει ένα τεράστιο πολιτικό ατόπημα και μια οικτρή αλήθεια, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής με αφορμή τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα επισημαίνει: 

 

 

ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ:Για πρώτη φορά από τότε που συστάθηκε η Κοινοπραξία Δήμου Καβάλας – ΔΕΠΟΣ μια δημοτική αρχή αποδέχεται πως δεν είναι η ΔΕΠΟΣ που χρωστάει στον Δήμο 2 εκατομμύρια ευρώ αλλά, αντίθετα, ο Δήμος χρωστάει στη ΔΕΠΟΣ το ποσό αυτό! Κι όλα αυτά τη στιγμή που γίνεται εκκαθάριση της Κοινοπραξίας, δεν έχουν κατατεθεί αγωγές και εκκρεμεί πρόταση της ΔΕΠΟΣ για αμοιβαία απόσβεση όλων των εκατέρωθεν απαιτήσεων.

 

 

Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ:Το ποσό που δεν χρωστάμε στη ΔΕΠΟΣ και τα διαθέσιμα του Ενεργητικού έχουν άθροισμα 12.358.013€! Πρόκειται για ένα ιλιγγιώδες χρηματικό πλεόνασμα, που δεν προκύπτει από χρηστή διοίκηση ή από τον περιορισμό της σπατάλης. Οφείλεται ξεκάθαρα στην απραξία της διοίκησης. Στο γεγονός ότι δεν έκανε κανένα σοβαρό έργο. Ότι δεν ετοίμασε μελέτες. Ότι άφησε την πόλη και τις κοινότητες κυριολεκτικά ανοχύρωτες.  

Αυτός που θα διαδεχθεί την κ. Τσανάκα στις εκλογές του 2019 θα έχει πραγματικά πολύ μεγάλη δουλειά να κάνει για να καλύψει το χαμένο έδαφος.