Στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΤΕΙ Καβάλας), η Energean είχε την χαρά να υποδεχθεί τις προηγούμενες ημέρες στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης σπουδαστές του 7ουκαι του 3ουεξαμήνου από το Τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

 

Οι σπουδαστές έλαβαν την απαραίτητη εκπαίδευση ασφαλείας και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Σίγμα, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις διαδικασίες παραγωγής και επεξεργασίας υδρογονανθράκων σε πραγματικές συνθήκες.

 

Σχετικά με την επίσκεψη των σπουδαστών του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο κ. Δημήτρης Γόντικας, Διευθύνων Σύμβουλος της Energeanστην Ελλάδα, δήλωσε τα εξής:

 

«Είναι πάντα χαρά μας να παρέχουμε στη νέα γενιά επιστημονικού και τεχνικού δυναμικού της χώρας κάθε δυνατό εφόδιο για την σταδιοδρομία τους στον τομέα. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για σπουδαστές του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης, ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος άρρηκτα συνδεδεμένου με την παραγωγική διαδικασία. Μέσω της συνεργασίας μας με το ΤΕΙ, έχουμε καταφέρει να δημιουργούμε προοπτικές απασχόλησης στη νεολαία στον τόπο καταγωγής της, συνεισφέροντας έτσι προστιθέμενη αξία στην τοπική οικονομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου ο ένας στους τέσσερις εργαζόμενους στην Energeanείναι απόφοιτος του TEIΑνατολικής Μακεδονίας – Θράκης». 

 

Υπό την ευθύνη των Βασίλη Τσέτογλου, Διευθυντή για την Ασφάλεια, την Υγεία και το Περιβάλλον σε Ελλάδα και Αδριατική, και Κώστα Ιωαννίδη, Διευθυντή Εγκαταστάσεων, στην υλοποίηση των επισκέψεων συμμετείχαν οι Βασίλης Τόμος (Διευθυντής Παραγωγής & Γεωτρήσεων), Νίκος Καρανάσος (Προϊστάμενος Λειτουργίας Χερσαίων Εγκαταστάσεων) Παναγιώτης Βέλκος (Εργοδηγός Ασφάλειας), Σάββας Δημητριάδης (Επόπτης Λειτουργίας Χερσαίων Εγκαταστάσεων) και Θεοφάνης Αλμυρός (Επόπτης Ασφάλειας).