To βράδυ της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του τίτλου της "Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού" για το 2019 στον Δήμο Παγγαίου. Τη διάκριση παρέλαβε ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, που είχε στο πλευρό του, μεταξύ άλλων, τον απόγονο του μεγάλου ευεργέτη της Ελευθερούπολης  Βασίλη Παπαχρηστίδη, τον ευρωβουλευτή  Θοδωρή Ζαγοράκη, τον αντιδήμαρχο Χρήστο Μποσμπότη, τον Αρχιμ. π. Απόστολο Καβαλιώτη και τον πρώην δήμαρχο Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή.  

 

Η διάκριση αυτή ουσιαστικά δικαιώνει την εξωστρέφεια που αναπτύσσει ο Δήμος Παγγαίου, αλλά και την άοκνη προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του τόπου. Για τον Δήμο Παγγαίου, η 1ηΙανουαρίου 2019 σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας όμορφης χρονιάς, με πολλές προκλήσεις, γεμάτη από υψηλού επιπέδου αθλητικές δράσεις, που θα ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Θα είναι μια ευκαιρία για τους αθλητές μας να λάβουν μέρος  σε πανελλήνιες και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, και παράλληλα ευκαιρία για τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν αγώνες και εκδηλώσεις.

 

Τέλος, θα είναι ευκαιρία για την ενίσχυση των αθλητικών μας υποδομών, αλλά και για  τον Δήμο μας να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει πλήθος αθλητών και επισκεπτών. 

 

 

Στήριξη της οικογένειας Παπαχρηστίδη στον Δήμο Παγγαίου και στη διάκρισή του ως Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2019

Μια ιδιαίτερα συγκινητική μέρα για τον Δήμο Παγγαίου ήταν η 4η Δεκεμβρίου. Και αυτό γιατί μετά από πολλά χρόνια σιωπής, πικρίας και αποστασιοποίησης, ο γιος του μεγάλου ευεργέτη της Ελευθερούπολης, Βασίλειος Φρίξου Παπαχρηστίδης, στάθηκε και πάλι στο πλευρό του Δήμου Παγγαίου και στην αποστολή που βρέθηκε στις Βρυξέλλες για να παραλάβει τη διάκριση της «Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού» για το 2019. Ο κ. Βασίλειος Φρίξου Παπαχρηστίδης, χωρίς πικρία, με αγάπη για την γενέτειρα της οικογένειας Παπαχρηστίδη, χαρούμενος με την επιτυχία του Δήμου Παγγαίου, ήταν δίπλα στον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη και στα υπόλοιπα μέλη της αποστολής. Η συνάντηση αυτή επιβεβαίωσε την συνεχή και ειλικρινή προσπάθεια της Διοίκησης του Δήμου, για να βρεθούν οι χαμένοι κώδικες επικοινωνίας, ώστε ο κ. Παπαχρηστίδης να πειστεί  για τις ανιδιοτελείς και ειλικρινείς προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για να βρεθεί και πάλι δίπλα στον Δήμο Παγγαίου, ξεκινώντας από αυτή τη σημαντική στιγμή.

Δελτίο Τύπου