Πρωτοσέλιδα

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

 

 

 

 

 

Με αφορμή την 3ηΔεκεμβρίου παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα στέλνει το δικό της μήνυμα με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Συγκεκριμένα στο μήνυμά της αναφέρει: 

 

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίαη σημερινή, μία ημέρα ορόσημο για τον ανθρώπινο πολιτισμό. Γιατί πολιτισμένη κοινωνία δεν είναι μόνο η τέχνη, η οικονομική πρόοδος, ή τα επιστημονικά επιτεύγματα. Πολιτισμός είναι πάνω από όλα η κατανόηση και η αποδοχή της διαφορετικότητας, οι ίσες ευκαιρίες για όλους, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, εθνικότητας ή αναπηρίας, η ίση πρόσβαση στην κοινωνικο-οικονομική ζωή.

 

Καμία κοινωνία δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται πολιτισμένη εάν δεν εξασφαλίζει στα άτομα με αναπηρία μία καθημερινότητα βασισμένη στην αξιοπρέπεια και το σεβασμό, εάν οι θεσμοί της δεν αποτελούν εγγύηση για την προστασία των δικαιωμάτων τους και ασπίδα προστασίας ενάντια στην περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. 

 

Και καμία κοινωνία δεν μπορεί να εξασφαλίσει όλα τα παραπάνω, αν ο καθένας από εμάς δεν γίνει αγγελιοφόρος του μηνύματος ότι η ανθρώπινη υπόσταση  δεν διαχωρίζει, δεν ξεχωρίζει, δεν κατατάσσει.

 

ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΑΝΑΚΑ                                                                                        ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ