γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου 

 

 

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το βράδυ της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου ένα μικρό καφενείο στην Ζαρκαδιά του Δήμου Νέστου όταν ένας άνδρας γύρω στα 50 από τη Χρυσούπολη και θαμώνας του καταστήματος άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με μια καραμπίνα. Τρεις άνδρες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ένας εκ των οποίων σοβαρά. 

 

 

 

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, το επεισόδιο συνέβη λίγο πριν τις 10 το βράδυ. Εκείνη την ώρα μέσα στο μικρό καφενείο βρίσκονταν 15 περίπου άτομα τα οποία παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικό αγώνα. Ξαφνικά ο δράστης άρχισε να λογοφέρει με δυο ακόμα άτομα για άγνωστο λόγο. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ζήτησε από τους άνδρες που μάλωναν να ησυχάσουν διότι ενοχλούσαν τον υπόλοιπο κόσμο που παρακολουθούσε τον αγώνα. 

 

 

 

Τότε οι άνδρες που διαπληκτίζονταν βγήκαν έξω για να λύσουν τις διαφορές τους ενώ μαζί βγήκαν και κάποιοι άλλοι προσπαθώντας να τους χωρίσουν για να σταματήσει εκεί ο καυγάς. Ο δράστης ξαφνικά έφυγε από το σημείο και οι θαμώνες επέστρεψαν μέσα στο καφενείο. Δεν είχε περάσει ένα τέταρτο όταν ξαναγύρισε στο καφενείο κρατώντας στα  χέρια του μια καραμπίνα την οποία όπλιζε και πυροβολούσε ασταμάτητα στον αέρα, απειλώντας όσους εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα. Πανικόβλητοι οι θαμώνες άρχισαν να κρύβονται κάτω από τα τραπέζια και να φωνάζουν να σταματήσει. Επικράτησε χάος όταν οι σφαίρες χτύπησαν έναν άνδρα και τον γιό του καθώς κι έναν ηλικιωμένο άνδρα γύρω στα 80. Όπως ξαφνικά άρχισαν όλα έτσι και σταμάτησαν. Ο δράστης αποχώρησε από το καφενείο και σύμφωνα με πληροφορίες στη συνέχεια μετέβη στην αστυνομία της Χρυσούπολης όπου και παραδόθηκε. 

 

 

 

Ο πατέρας και ο γιός μεταφέρθηκαν από θαμώνες στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης και στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Ο ηλικιωμένος άνδρας ο οποίος είχε τραυματιστεί πιο σοβαρά από τους άλλους δύο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Καβάλας. 

 

 

 

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες αυτό που έζησαν δεν υπάρχουν λόγια για να το περιγράψουν. Ένιωσαν τον θάνατο πάνω από τα κεφάλια τους ενώ δεν πίστεψαν ούτε στιγμή ότι θα γλυτώσουν από αυτό το μακελειό. Το καφενείο είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης, παντού αίματα από τους τραυματίες και σπασμένα γυαλιά από τις βιτρίνες του καταστήματος. Σήμερα λένε «περπατάμε και δεν πιστεύουμε ότι ζούμε». 

 

 

Τι αναφέρει το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας 

 

Συνελήφθη χθες (2-12-2018) το βράδυ, στη Χρυσούπολη Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 53χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων. 

 

Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ, στη Ζαρκαδιά Καβάλας, ο 53χρονος αποχώρησε από κατάστημα (καφενείο), μετά από λογομαχία και συμπλοκή με θαμώνες, ενώ στη συνέχεια, κατά την επιστροφή του, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο προς την πρόσοψη του καταστήματος, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τρεις θαμώνες, ημεδαποί, ηλικίας 32, 59 και 79 ετών. 

 

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου και νοσηλεύονται. 

 

Από την κατοχή του δράστη και το χώρο του συμβάντος κατασχέθηκαν 1 κυνηγετική καραμπίνα, 15 κυνηγετικά φυσίγγια και 4 κάλυκες. 

 

Ο 53χρονος, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως και συνελήφθη, οδηγήθηκε στoν κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου.