Ταλαιπωρία αλλά και φόβος περίμενε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, δεκάδες επιβάτες της απογευματινής πτήσης, της Aegean από Αθήνα για Καβάλα καθώς το αεροσκάφος δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει προσγείωση στη Χρυσούπολη και αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αθήνα. 

 

Από την Aegean έγινε γνωστό ότι ο λόγος ήταν η αδυναμία προσέγγισης του διαδρόμου προσγείωσης στο αεροδρόμιο "Μέγας Αλέξανδρος" εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή (αέρας, βροχή).  

 

Επρόκειτο για την πτήση 154 που αναχώρησε από την Αθήνα στις 18:40 και είχε προγραμματισμένο χρόνο προσγείωσης στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» στις 19:40.

 

Λίγο μετά τις 20:30, το ελικοφόρο αεροσκάφος που ήταν γεμάτο επιβάτες με προορισμό την Καβάλα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». 

 

Λόγω των καιρικών συνθηκών και της αδυναμίας προσγείωσης, ακυρώθηκε και η τακτική βραδινή πτήση της Τρίτης από Καβάλα για Αθήνα

 

Οι επιβάτες δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη για τον τρόπο και το χρόνο επιστροφής τους στην Καβάλα ενώ άγνωστοι παραμένουν και οι λόγοι για τους οποίους δεν χρησιμοποιήθηκε κάποιο γειτονικό αεροδρόμιο για την προσγείωση, όπως της Θεσσαλονίκης ή της Αλεξανδρούπολης. 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 

οι επιβάτες της πτήσης θα διανυκτερεύσουν την Τρίτη σε ξενοδοχείο του αεροδρομίου της Αθήνας με έξοδα της αεροπορικής εταιρίας και το πρωί της Τετάρτης θα καταβληθεί προσπάθεια να προωθηθούν στην Καβάλα με έκτακτη πτήση νωρίς το πρωί