Μηναίο πάγιο στην κατανάλωση του νερού θεσπίζει η ΔΕΥΑ Καβάλας στα νέα τιμολόγια που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2019 ενώ ταυτόχρονα καταργεί την ελάχιστη κατανάλωση των 40 κυβικών μέτρων τον χρόνο που ισχύει σήμερα.

 

Μέσα στη νέα τιμολογιακή πολιτική της δημοτικής επιχείρησης περιλαμβάνονται και γενναίες μειώσεις στους λογαριασμούς για τους καταναλωτές που δεν ξοδεύουν μεγάλη ποσότητα νερού το χρόνο. 

 

 

Τη νέα τιμολογιακή πολιτική της Δημοτικής Επιχείρησης παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Χαράλαμπος Κουφατζής. Όπως τόνισαν στόχος της διοίκησης του Δήμου αλλά και της ΔΕΥΑΚ είναι η προστασία των οικονομικά ασθενέστερων καταναλωτών καθώς και να αποτραπεί η μεγάλη κατανάλωση νερού, αφού όσο λιγότερα κυβικά θα καταναλώνεις τόσο μικρότερο θα είναι το ποσό που θα καλείσαι να πληρώσεις. Με τα νέα τιμολόγια είπαν, το 90% των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων θα κληθεί να πληρώσει πολύ λιγότερα σε σχέση με τα ποσά που καλείται να πληρώσει σήμερα. Το «μάρμαρο» θα πληρώσουν όσοι καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα νερού.

 

 

Σύμφωνα με τον κ. Κουφατζή η ΔΕΥΑΚ τα τελευταία τρία χρόνια παρουσιάζει κερδοφορία αν και τα ληξιπρόθεσμα ποσά που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία 10 χρόνια αγγίζουν τα 4 εκ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ οι αδιάφοροι καταναλωτές οι οποίοι αν και έχουν ειδοποιηθεί πολλές φορές δεν ενδιαφέρονται να εξοφλήσουν τις οφειλές τους θα δουν τα ποσά να βεβαιώνονται στην εφορία. 

 

 

Δείτε τις νέες τιμές στα τιμολόγια όπως τις παρουσίασε η διοίκηση και θα κληθεί να ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας