Αποχώρησε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας το βράδυ της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας εξαιτίας της άρνησης του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Γραμμένου να καταδικάσει το Σώμα τις απόψεις του προέδρου του δημοτικού ωδείου Καβάλας Θόδωρου Τζατζάρη για την επέτειο του Πολυτεχνείου. 

Συγκεκριμένα ο κ. Τζατζάρης ανήμερα της 17ηςΝοεμβρίου είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook«Πολυτεχνείο, ο ΜΥΘΟΣ που έγινε….»Εθνική Γιορτή». Ως πότε….την καλημέρα μου αγαπητοί μου και καλό ΣαββατοΚύριακο». 

 

Ο κ. Ποτόλιας ζήτησε να καταδικαστούν από το Σώμα οι δηλώσεις του «νοσταλγού της χούντας» όπως είπε χαρακτηριστικά. 

«Έχω το δικαίωμα να πιστεύω ό,τι θέλω και να λέω την άποψή μου δημόσια» είπε ο κ. Τζατζάρης. Μάλιστα απάντησε στον κ. Ποτόλια, «δε θέλω να θυμίσω τα εγκλήματα που έχουν κάνει… (εννοώντας το ΚΚΕ). 

 

 

Ο κ. Ποτόλιας πριν αποχωρήσει από την αίθουσα ζήτησε για μια ακόμα φορά να καταδικαστούν οι απόψεις του προέδρου του δημοτικού ωδείου και να απομακρυνθεί από τον ευαίσθητο αυτόν χώρο γιατί όπως τόνισε έρχεται σε επαφή με παιδιά και θα τους μεταδίδει λανθασμένη εικόνα για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. «Είναι παλικάρι και λέει ελεύθερα τη γνώμη του ο ελεύθερος δημοκράτης και όταν έρχονται οι κατακτητές όλοι αυτοί συνεργάζονται μαζί τους», είπε ο κ. Ποτόλιας. 

 

 

Νωρίτερα, το θέμα είχε θέσει και ο Κωστής Σιμιτσής ο οποίος έκανε λόγο για εσφαλμένες κρίσεις που δημιουργούν λάθος συμπεράσματα και δεν πρέπει να λέγονται «Καταδικάζω αυτή τη στάση και είναι κρίμα να υπάρχουν τέτοιες θέσεις στη συντηρητική παράταξη», είπε ο κ. Σιμιτσής. 

Με τον κ. Τζατζάρη να του απαντά χωρίς καμία ένδειξη μεταμέλειας για τα όσα είχε γράψει στο facebook«Λυπάμαι πολύ που αν και υποψήφιος Περιφερειάρχης, κρίνετε τις απόψεις τις οποίες εξέφρασα δημόσια. Έχω το δικαίωμα να πιστεύω ό,τι θέλω και κατά τη κρίση μου να το δηλώνω δημόσια. Να θυμίσω ότι εσείς, αν και Μακεδόνας, δεν εγκρίνατε το ψήφισμα για την ονοματοδοσία των Σκοπίων, αλλά δεν το έκρινα».