Η γέφυρα που κατέρρευσε στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα μία εβδομάδα πριν έχει ήδη προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση στις ανατολικές συνοικίες της πόλης αλλά και αναστάτωση στους οδηγούς που πρέπει να αλλάξουν τις καθημερινές τους συνήθειες. Μέσα σε αυτούς και οδηγοί από άλλες περιοχές που δεν έχουν ενημερωθεί για το τι άλλαξε και φτάνουν μέχρι τη γέφυρα για να αλλάξουν τελευταία στιγμή την πορεία τους. 

 

Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, έρχεται να προστεθεί άλλο ένα εμπόδιο το οποίο αφορά στην Εγνατία Οδό. 

 

Με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Καβάλας, ισχύουν από σήμερα 14 Νοεμβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα. Τα μέτρα προέκυψαν από τις εργασίες αποκατάστασης φθορών του οδοστρώματος που εκτελεί η εταιρία «Άκτωρ ΑΤΕ» για λογαριασμό της εταιρίας «Εγνατία Οδός Α.Ε.». 

 

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του ρεύματος από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα (από τη χιλιομετρική θέση 461 έως τη θέση 467,7). 

 

Πρόκειται για την τέταρτη φάση εργασιών αποκατάστασης. Κατά τη διάρκεια των έργων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται παραπλεύρως της ζώνης εκτέλεσης των έργων και μέσω της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας, πλάτους τουλάχιστον 3,5 μέτρων, με ευθύνη του αναδόχου και σύμφωνα με την υπάρχουσα σήμανση. 

 

Στην απόφαση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «σε καμία περίπτωση να μην υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων ταυτόχρονα και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να αποτραπεί ακινητοποίηση των οχημάτων επί της εν λόγω οδού».