Η κατάρρευση τμήματος της γέφυρας που περνά μπροστά από το παλιό νοσοκομείο δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Δεν πέρασαν ούτε τρία χρόνια από το ατύχημα που σημειώθηκε στην εν λόγω γέφυρα, όταν και προκλήθηκαν, εκ νέου, οι προβληματισμοί για τη στατικότητα της. Μάλιστα, όπως δήλωσε αμέσως μετά το συμβάν η δήμαρχος Καβάλας «ο καθηγητής που ήταν υπεύθυνος για την πραγματογνωμοσύνη είχε επισημάνει επεμβάσεις, αλλά χρειάζονται χρήματα»! 

Δυστυχώς η κ. Τσανάκα δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της ούτε τώρα. Δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι από καθαρή τύχη δεν είχαμε νεκρούς. Αντ’ αυτού, ρίχνει και πάλι τις ευθύνες αλλού. Όμως, προκύπτουν αρκετά ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει.

Ποια ήταν η πραγματογνωμοσύνη και γιατί δεν ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο και, κατ’ επέκταση, τους δημότες;

Ποιες ήταν οι επεμβάσεις που προτάθηκαν από τον καθηγητή;

Γιατί δεν έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες και γιατί δεν υπήρχαν οι απαραίτητες πιέσεις  ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο;

Ποια υπηρεσία ανέλαβε την μελέτη του έργου και πόσο αυτό προϋπολογίστηκε; Έγιναν αυτές οι ενέργειες ή η «έλλειψη πόρων» είναι λόγια του αέρα;

Γιατί, αφού γνώριζε ότι υπάρχει πρόβλημα στη συγκεκριμένη γέφυρα, δεν προστάτευσε τους διερχόμενους οδηγούς; 

Γιατί, αφού ενέταξε μελέτη για την στατικότητα της γέφυρας στο τελευταίο Τεχνικό Πρόγραμμα, άρα ήταν ανήσυχη για την κατάσταση της, δεν προνόησε ώστε να μην περνούν βαρέα οχήματα από εκείνη την οδό;

Αξίζει να τονιστεί ακόμα μία φορά ότι από τύχη δεν είχαμε θύματα! Πόσο ακόμα θα ποντάρει στην τύχη η σημερινή διοίκηση;  Ήρθε η στιγμή η δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου Καβάλας να αφήσουν τις δικαιολογίες και να αναλάβουν, έστω και αργά, τις ευθύνες τους.   

 

Για την Συμπαράταξη Πολιτών

Ο επικεφαλής

Άρης Βέρρος