Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2014 για να επανατοποθετήσουμε στον τουριστικό χάρτη της περιοχής μας το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και τον ευρύτερο ορεινό όγκο του Νομού Δράμας φαίνεται να αποδίδει καρπούς, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε.

Αποτέλεσμα αυτής της συνεχούς προσπάθειας και των συντονισμένων ενεργειών, είναι η χρηματοδότηση  800.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την συντήρηση, επισκευή και βελτίωση εγκαταστάσεων και υποδομών του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού. Ειδικότερα περιλαμβάνει  δράσεις προμηθειών, υπηρεσιών και έργων ως εξής:

Την επισκευή διαπιστωμένων βλαβών και αντικατάσταση εξαρτημάτων των εν λειτουργία αναβατήρων και λοιπού  Η/Μ εξοπλισμού (2018)
Την επισκευή-αποκατάσταση βλαβών και επαναφορά σε λειτουργία του εκτός λειτουργίας διθέσιουεναέριου αναβατήρα με κωδική ονομασία ΕΑ2 τυπική ονομασία ''Δίσυρον'' (2019).
Την επισκευή-ανακατασκευή και επαναφορά σε λειτουργία του εκτός λειτουργίας συρόμενου αναβατήρα με κωδική ονομασία ΣΑΥ και τυπική ονομασία ΄΄Ηδωνός-Παππούς΄΄(2019).
Την συντήρηση, επισκευή και βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων (2019). 
Την συντήρηση και βελτίωση υποδομών περιβάλλοντος χώρου (2019). 
Την ετήσια τακτική και έκτακτη συντήρηση και επισκευή βλαβών των εν λειτουργία αναβατήρων και λοιπού  Η/Μ εξοπλισμού (2019-2020).

Ευχαριστούμε τον βουλευτή Δράμας κ. Χρήστο Καραγιαννίδη για την αμέριστη υποστήριξή του στις διεκδικήσεις μας και τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη για την ανταπόκρισή του στο αίτημα μας.      

   

Με εκτίμηση 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας 

Ανάργυρος Πατακάκης