Την Τετάρτη 17/10 και την Πέμπτη 18/10 θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα η 52η συνεδρίαση της «Νομικής και Πολιτικής Επιτροπής» του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ). Οι εργασίες της διάσκεψης θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 10 π.μ. στο Ξενοδοχείο LUCYκαι θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Πέμπτης,  παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ασάφ Χατζίεφ και του προέδρου της επιτροπής, Μικαήλ Εμελιάνοφ 

 

 

Ο Οργανισμός  Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) είναι ένας  διεθνής οικονομικός οργανισμός, μέλη του οποίου είναι 12 χώρες της ευρύτερης περιοχής του Ευξείνου Πόντου (Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία και Τουρκία). Η χώρα μας, κατέχει κυρίαρχη θέση στο πλαίσιο του οργανισμού και αυτό επιβεβαιώνεται από την υιοθέτηση πολλών προτάσεων που έχουν κατά καιρούς κατατεθεί από την ελληνική αντιπροσωπεία.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό, ότι η συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα (Τετάρτη και Πέμπτη) είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πόλη μας, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την αναπτυξιακή δυναμική της, την προνομιακή θέση της και το ιστορικό της υπόβαθρο, 50 βουλευτές των κοινοβουλίων των κρατών μελών. Εξάλλου, το επιδιωκόμενο στη μεταμνημονιακή πραγματικότητα είναι η συνεργασία μεταξύ των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με γνώμονα πάντα την ενίσχυση των οικονομικών, αναπτυξιακών και κοινωνικών δεσμών.

Η 52ηΣυνεδρίαση της Επιτροπής, θα ασχοληθεί με το θέμα της σημασίας της παρουσίας των συνδικαλιστικών ενώσεων στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, η σπουδαιότητα της διαχρονικής παρουσίας τους και φυσικά, οι νίκες τους που ενδυνάμωσαν την κοινωνική και εργατική συνθήκη. Άλλωστε, η Καβάλα έχει να επιδείξει πλούσια ιστορία σε ό,τι αφορά τους εργατικούς αγώνες. Εμπειρία που σήμερα καλούμαστε να αξιοποιήσουμε προς όφελος της κοινωνικής συνοχής, των συνθηκών εργασίας και της οικονομικής ευημερίας του ριμαγμένου από την οικονομική κρίση ελληνικού λαού. 

 

 

Κώστας Μορφίδης

Βουλευτής Καβάλας, επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στον ΟΣΕΠ