Λεωφορείο ναυλώνει η ΝΔ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας inKomotini προκειμένου να ταξιδέψουν προς την Αθήνα οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Περιφερειακή Αναγέννηση», έπειτα από πρόσκληση από την ηγεσία του κόμματος. 

 

Το ταξίδι ήταν προγραμματισμένο για σήμερα τα ξημερώματα της Τρίτης και σύμφωνα με την ιστοσελίδα το λεωφορείο ναυλώθηκε έπειτα από τις γκρίνιες των περιφερειακών συμβούλων για τα αεροπορικά έξοδα της μετάβασής τους στην πρωτεύουσα. Ώρα εκκίνησης έχει δοθεί στις 3 τα ξημερώματα μπροστά από την έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, και το δρομολόγιο θα περνούσε από Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα για την επιβίβαση των κατά τόπους συμβούλων.

 

Το ραντεβού με τον Λευτέρη Αυγενάκη με τον οποίο θα γίνει η συνάντηση έχει οριστεί για τις 5 το απόγευμα. Είναι γνωστό ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης θα τους ζητήσει να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της ΝΔ περί στήριξης του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου. 

 

 

Παραίτηση Οντέρ Μουμίν από το κόμμα της ΝΔ

 

Σύμφωνα με το InKomotini στη συνάντηση κλήθηκε και ο γαλάζιος Οντέρ Μουμίν τρίτος σε ψήφους περιφερειακός σύμβουλος σε όλη την περιφέρεια ΑΜΘ στις εκλογές του 14, ο οποίος από τον Μάρτιο του 2017 έχει ανεξαρτητοποιηθεί θεωρώντας τον Χρήστο Μέτιο «μεταβατικό περιφερειάρχη, μη εκλεγμένο από τον λαό».

 

Με απαντητική του επιστολή ο ίδιος, ευχαριστεί τη ΝΔ για την πρόσκληση, γνωστοποιεί ωστόσο ότι καθώς προσανατολίζεται στο να κατέλθει υποψήφιος Δήμαρχος Ιάσμου, παραιτείται από το κόμμα, πιστεύοντας στην ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης, και συνακόλουθα ενημερώνει ευγενικά ότι δεν θα βρεθεί στη συνάντηση.

Δεν παραλείπει πάντως να υπογραμμίσει την άποψή του, ότι πλην του Χρήστου Μέτιου, οποιαδήποτε άλλη υποψηφιότητα μπορεί να έχει νικηφόρο αποτέλεσμα.

Τέλος, εύχεται καλή τύχη στον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.