Εκνευρισμό, αναστάτωση και ταλαιπωρία στους Καβαλιώτες οδηγούς προκάλεσε μια σημαντική βλάβη που προέκυψε το βράδυ της Κυριακής και επηρεάσε μεγάλο μέρος του συστήματος των φωτεινών σηματοδοτών στην πόλη.

 

Τα περισσότερα φανάρια στην οδό Ερυθρού Σταυρού και στην οδό Βενιζέλου... κοκκίνισαν και οι οδηγοί έπρεπε να σταματήσουν σε όλες τις διασταυρώσεις. Στους πρώτους που έπεσαν θύματα της βλάβης, πήρε αρκετό χρόνο να καταλάβουν ότι το φανάρι δεν θα ανάψει ποτέ πράσινο. 

 

Μέσα σε λίγη ώρα στους δρόμους της πόλης επικράτησε ένα κομφούζιο και κλήθηκε η αστυνομία. Λίγο αργότερα κλήθηκε και ο αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου Καβάλας. 

 

Το αυτόματα σύστημα ρύθμισης της κυκλοφορίας φαίνεται ότι "κράσαρε" για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και μάλλον ήταν τυχερό ότι αυτό έγινε βράδυ Κυριακής και όχι πχ πρωί Δευτέρας. Απορίας άξιον είναι γιατί δεν ενεργοποιήθηκε η λειτουργία βλάβης με τα κίτρινα φανάρια να αναβοσβήνουν. 

 

Η βλάβη άρχισε να αποκαθίσταται λίγη ώρα αργότερα όταν στα αρύθμιστα φανάρια έσπευσε ειδικός για επαναρύθμιση. Η λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών επανήλθε στο κανονικό. Από το πρωί της Δευτέρας το θέμα αναμένεται να ερευνηθεί περαιτέρω για να διαπιστωθεί αν υπήρξε ηλεκτρονική βλάβη ή... αν έβαλε κάποιος το χέρι του.