Ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Παγγαίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης προχωρούν στη δημιουργία σκακιστικού τμήματος για μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων του Δήμου Παγγαίου με στόχο την προώθηση του  κορυφαίου πνευματικού αθλήματος, καθώς και των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η συγκεκριμένη ενασχόληση.

Τα παιδιά μέσα από το σκάκι αποκτούν περισσότερο αναλυτική σκέψη, μαθαίνουν να προγραμματίζουν και να «χτίζουν» στρατηγικές, καλούνται να πάρουν αποφάσεις. Η τακτική ενασχόληση με το εν λόγω άθλημα ενισχύει την αυτοπεποίθηση του παιδιού, κάτι που αναμφίβολα θα το ωφελήσει σε κάθε πτυχή της ζωής του. 

Στα σκακιστικά μαθήματα στην Ελευθερούπολη, οι μαθητές θα διδαχθούν τις έννοιες της τακτικής, της στρατηγικής καθώς και του αλληλοσεβασμού και την υπευθυνότητας.  Τα μαθήματα θα παραδίδει έμπειρος εκπαιδευτής-προπονητής, τα οποία και θα ξεκινήσουν στις 17 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ελευθερούπολης κάθε Τετάρτη. Η πρώτη συγκέντρωση των μαθητών και των μαθητριών που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα μαθήματα θα γίνει την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018  στον χώρο του ΚΑΠΗ  Ελευθερούπολης στις 5 μ.μ.

 Πληροφορίες: Παπαευαγγέλου Βασίλειος - 6944670429