Επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό με θέμα τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου απέστειλε ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ. Στην επιστολή ο κ. Χατζηεμμανουήλ ζητά να ληφθεί μέριμνα από το Υπουργείο ώστε να μην απαξιωθεί η συγκεκριμένη γραμμή η οποία συνδέει το νησί της Θάσου με την πρωτεύουσα του νομού. Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρεται: 

 

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

 

Ο Δήμος Θάσου, με γνώμονα τις ανάγκες των δημοτών και την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας, ζητά να λάβετε υπόψη σας για τον καθορισμό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στην γραμμή Καβάλας – Πρίνου τα εξής:

 

Η γραμμή Καβάλας – Πρίνου είναι η μοναδική που συνδέει ακτοπλοϊκά το νησί με την πρωτεύουσα του Νομού. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απαξιωθεί, αντιθέτως θα πρέπει να έχει περισσότερα από τέσσερα (4) δρομολόγια καθημερινώς, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δημότες και επισκέπτες του νησιού. Επίσης, η ομαλή λειτουργία της γραμμής είναι απαραίτητη προκειμένου να διεξάγονται γρήγορα και αποτελεσματικά οι διακομιδές ασθενών από το Κέντρο Υγείας Πρίνου, που αποτελεί για το νησί τη μοναδική μονάδα για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Για λόγους τουριστικής ανάπτυξης του νησιού δεν θα πρέπει να υπάρχει ελλιπής πρόσβαση στο νησί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ειδικά δε η γραμμή του Πρίνου θα πρέπει να έχει δρομολόγια και τις απογευματινές ώρες την Κυριακή

 

 

Για το Δήμο Θάσου

 

Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ

Δήμαρχος Θάσου