Ο Σύλλογος Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας Καβάλας διοργανώνει το διήμερο 7 και 8 Οκτωβρίου 2018 εκδρομή στην Καστοριά, το Δισπηλιό, τις Πρέσπες και την Έδεσσα. Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

 

 

1η μέρα. Καβάλα – Δισπηλιό - Καστοριά. 

Αναχώρηση από τον Δημοτικό κήπο στις 07.00. Μέσω Θεσσαλονίκης, Βέροιας, άφιξη το μεσημέρι και επίσκεψη στον Νεολιθικό λιμναίο οικισμό Δισπηλιό. Ο προϊστορικός λιμναίος οικισμός στο Δισπηλιό απέχει μόλις 8 χλμ από την Καστοριά και βρίσκεται στη θέση «Νησί», στη νότια όχθη της Ορεστιάδας λίμνης. Στο αρχαιολογικό πάρκο έχει δημιουργηθεί μία πιστή αναπαράσταση ενός προϊστορικού λιμναίου οικισμού με οκτώ φυσικού μεγέθους καλύβες πάνω σε πασσαλόπηκτες πλατφόρμες, πλάι στη λίμνη. Ο επισκέπτης που διαβαίνει την πύλη του πάρκου έχει μπροστά του μία εικόνα της ζωής την νεολιθική εποχή σε πραγματικές διαστάσεις και ταυτόχρονα την αίσθηση ότι το ρολόι του χρόνου γύρισε 7.500 χρόνια πίσω. Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1932 όταν η στάθμη της λίμνης στην Καστοριά κατέβηκε και εμφανίστηκαν υπολείμματα ξύλινων πασσάλων. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα γνωριμία με την πόλη της Καστοριάς. Περιήγηση της πόλης με τα παραδοσιακά αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησίες, τη λίμνη και τη Μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας. Ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

 

2η μέρα. Καστοριά – Πρέσπες – Έδεσσα – Καβάλα. 

Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή των Πρεσπών. Επίσκεψη στον Άγιο Αχίλλειο. Ο οικισμός απέχει 60 χλμ. από τη Φλώρινα, 65 χλμ. από την Καστοριά και ο ομώνυμος οικισμός είναι χτισμένος σε υψ. 853 μ. μέσα στη Μικρή Πρέσπα. Στο νησάκι του Αγ. Αχιλλείου που προσεγγίζεται πλέον από πλωτή ξύλινη γέφυρα 800μ., υπάρχει ο ομώνυμος οικισμός με τα 11 σπίτια που η παράδοση θέλει να είναι πάντα τόσα, αφού θρυλείται ότι αν γίνουν περισσότερα, κάποιο θα γκρεμιστεί. Τελευταίος μας σταθμός οι Ψαράδες. Είναι το μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας και είναι ανακηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός. Στη συνέχεια αναχωρούμε μέσω Φλώρινας για την Έδεσσα. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Το απόγευμα αναχώρηση για την Καβάλα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :65 €

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ : 80 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

• Τις μεταφορές με κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας.

• Διαμονή ( 1 διανυκτέρευση ) σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Καστοριά, σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό σε μπουφέ.

• Εκδρομές – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

• Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

• Φ.Π.Α.

• ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : εισόδους μουσείων, ποτά, επιπλέον γεύματα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

• ΣΗΜΕΙΩΣΗ :Ο αρχηγός της εκδρομής έχει δυνατότητα τροποποίησης του προγράμματος προς όφελος των εκδρομέων, χωρίς να παραλείψει καμία από τις παροχές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 29 Σεπτεμβρίου. 2018

στο πρακτορείο ΄΄Γαιόραμα΄΄, Μητροπόλεως 5, Καβάλα (τηλ.2510 834998)