Επιστολή στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης  απέστειλε την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος,προκειμένου να  ενημερωθεί για την τοποθέτηση των απαγορευτικών πινακίδων για τη διέλευση των βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή. 

 

 

Την ίδια επιστολή κοινοποίησε  και στον πρόεδρο του ΟΛΚ, κ. Ηλιάδη, στο σύλλογο των αυτοκινητιστών, στις λατομικές επιχειρήσεις, στο Λιμενικό Τμήμα Κεραμωτής και στις ναυτιλιακές εταιρείες προκειμένου να τηρηθεί η εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης. 

 

 

Η απόφαση υλοποιείται ύστερα από αλλεπάλληλες οχλήσεις του ίδιου του Δημάρχου προσωπικά σε υπουργεία και αρμόδιους φορείς . Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που θα βελτιώσει τα μέγιστα την καθημερινότητα των κατοίκων της Κεραμωτής και όχι μόνο. Προσπάθειες γίνονται από τον ίδιο το Δήμαρχο να εφαρμοστεί το μέτρο  καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο κατά τους θερινούς μήνες.

 

 

Αντιδράσεις από τον Δήμο Θάσου 

 

Αντιδράσεις αναμένονται πάντως από τον Δήμο Θάσου αλλά και από τον σύλλογο αυτοκινητιστών. Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Θάσου έχει καταθέσει προσφυγή κατά της έγκρισης εφαρμογής της κυκλοφοριακής μελέτης του Δήμου Κεραμωτής. Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ η προσφυγή δεν έχει εξεταστεί μέχρι σήμερα και η υπόθεση δεν έχει κριθεί υπέρ του Δήμου Νέστου. Γεγονός που σημαίνει πως αν δεν υπάρξει τελεσίδικη απόφαση ο Δήμος Νέστου δεν μπορεί να προχωρήσει στην εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης.  (Κάτια Γιαννουκάκου)