Πρωτοσέλιδα

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

 

 

 

 

«Σύμφωνα με τον νόμο 4407/2016, ο Δήμος Καβάλας οφείλει να υποβάλλει πλήρες βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο και οικονομοτεχνική μελέτη (με συγκεκριμένες προτάσεις αξιοποίησης και με σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης), αν θέλει να αποκτήσει με παραχώρηση το στρατόπεδο Ασημακόπουλου ή άλλα ακίνητα που ανήκουν στο Υπουργείο Άμυνας», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η παράταξη «Ο Τόπος της Ζωής μας». 

 

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης:

 

 

«Εδώ και 2 χρόνια, η Δήμαρχος Καβάλας δεν μπήκε καν στον κόπο να αξιοποιήσει τον συγκεκριμένο νόμο.

 

Ισχυρίζεται βέβαια στα ραδιόφωνα ότι υπέβαλε κάποια έκθεση, αλλά εμείς γνωρίζουμε ότι δεν κατέθεσε ούτε ολοκληρωμένη μελέτη ούτε επιχειρηματικό σχέδιο. Γι’ αυτό εξάλλου αρνείται να μας δώσει αυτό που κατέθεσε, γιατί ξέρει ότι θα εκτεθεί. 

Η ουσία είναι μία: άλλοι Δήμοι αποκτούν στρατιωτικά ακίνητα, γιατί ενδιαφέρονται, ασχολούνται, δουλεύουν και φέρνουν αποτέλεσμα.

Εδώ και 4 χρόνια, η κ. Τσανάκα αδιαφορεί και δεν ασχολείται, γι’ αυτό και δεν φέρνει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, κανένα ουσιαστικό έργο στον Δήμο.

Πρόσφατα η Καβάλα έχασε ακόμη μία ευκαιρία να υποβάλλει δική της πρόταση στο νέο πρόγραμμα «Δημιουργική επανάχρηση ανενεργών ακινήτων» του ΕΣΠΑ, με το οποίο η διοίκηση του Δήμου θα μπορούσε να αξιοποιήσει ακίνητα όπως το στρατόπεδο Ασημακόπουλου, το Κάτω Νοσοκομείο, τον «Διόνυσο» κ.ά.  

Για το στρατόπεδο Ασημακόπουλου, εμείς έχουμε προτείνει εδώ και πολύ καιρό την τουριστική αξιοποίηση με σεβασμό στο περιβάλλον. 

 

Γιατί εμείς θέλουμε να φέρουμε νέα έσοδα για τον Δήμο και νέες θέσεις εργασίας για τους Καβαλιώτες».  

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ” 

Ο Επικεφαλής

 

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας