Ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τους αντιδημάρχους Κώστα Παπαθεοδώρου και Γιώργο Παναγιωτίδη βρέθηκαν από τις 8 το πρωί της Κυριακής στο Δημαρχείο Νέστου προκειμένου να συντονίσουν επιχειρήσεις επίλυσης προβλημάτων που προκάλεσε η έντονη και πολυήμερη βροχόπτωση στο Δήμο Νέστου καθώς και η σφοδρή χιονόπτωση στον πρώην Δήμο Ορεινού και ιδιαίτερα στη Λεκάνη τον Πλαταμώνα και το Δύσβατο.

Ο δήμαρχος Νέστου βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο Ορεινού Γιάννη Τσακαλίδη συντονίζοντας την επιχείρηση της διάνοιξης των δρόμων. Έτσι για το λόγο αυτό στάλθηκε στην περιοχή μηχάνημα διάνοιξης δρόμων, εκχιονιστικό μηχάνημα ενώ ο δήμαρχος ζήτησε παράλληλα και τη συνεργασία της πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας ώστε να στείλουν μηχάνημα - γκρέιντερ που θα βοηθούσε στο προβλήματα που δημιούργησε το χιόνι στα δημοτικά διαμερίσματα της Λεκάνης, του Πλαταμώνα και του Διπόταμου.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος με τους αντιδημάρχους ξεκίνησαν ένα οδοιπορικό σε όλο το Δήμο ώστε να επιστατήσουν των ενεργειών με μηχανήματα, διάνοιξης διόδων και να αποφευχθούν έτσι πλημμύρες, ιδιαίτερα σε σπίτια.

Ο δήμαρχος με τους αντιδημάρχους βρέθηκαν στο Χρυσοχώρι όπου με παρέμβαση του Δήμου λειτούργησε γεννήτρια στην είσοδο του χωριού προκειμένου ν'αποφευχθεί πλημμύρα του διερχόμενου ποταμιού ,διοχετεύοντας τη ροή του σε παρακείμενο κανάλι. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Χαϊδευτό όπου υπήρξε τεράστιο θέμα με το κανάλι που διέρχεται από το χωριό και καταλήγει στη θάλασσα. Το συγκεκριμένο κανάλι υπερχείλισε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα παρακείμενα σπίτια και να χρειαστεί άμεση παρέμβαση με μηχάνημα. Με παρέμβαση του Δήμου δημιουργήθηκε ανάχωμα ενώ κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη να δοθεί διέξοδος στα νερά σε παρακείμενο τάφρο προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και να αποφευχθούν τα χειρότερα. Στο σημείο εκτός του δημάρχου και των αντιδημάρχων παρέστη κι ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος όπου στη συνέχεια μετέβησαν όλοι στην περιοχή της λίμνης ''αλατζάγκιολα'' κοντά στη Χρυσούπολη όπου κι εκεί ύστερα από πολλά χρόνια είχαμε υπερχείλιση με σοβαρό κίνδυνο να πλημμυρίσει η πόλη. Χάρη της άμεσης παρέμβασης του προέδρου του ΤΟΕΒ Χρυσούπολης και των συνεργατών του αποφεύχθηκε το χειρότερο.
Αργότερα ο δήμαρχος με τους συνεργάτες του επισκέφτηκε τα δημοτικά διαμερίσματα της Ν.Καρυάς , της Κεραμωτής και κατέληξαν στα πλημμυρισμένα χωράφια της Πετροπηγής όπου παρέστησαν και πολλοί αγρότες του χωριού. Το δύσκολο αυτό οδοιπορικό του Δημάρχου, του αντιπεριφερειάρχη και των αντιδημάρχων στις πληγείσες περιοχές ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα. Οι αντιδήμαρχοι Παπαθεοδώρου Κ. και Παναγιωτίδης Γ. καθώς κι ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ, Τουμπεκτσής Δ. και το Σάββατο όλη τη μέρα με υπαλλήλους του Δήμου εργάζονταν με αυταπάρνηση προκειμένου να συμβάλουν στην απορρόφηση των υδάτων από σπίτια και δρόμους. 

(Φωτογραφία από τον Alexander Andreadis στην ομάδα του metar .gr στο Facebook)