Απάντηση στον τέως δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή για την κριτική που άσκησε στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας έδωσε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμος Τουλκίδης με δική του ανακοίνωση. 

 

Ο κ. Τουλκίδης εστιάζει στο θέμα του ΒΑΑ και των παρεμβάσεων που πρόκειται να γίνουν ενώ προβλέπει… εκλογική συντριβή χωρίς να διευκρινίζει αν εννοεί τον ίδιο τον Κωστή Σιμιτσή, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος. 

 

Η απάντηση του κ. Τουλκίδη είναι η εξής: 

 

Είναι πραγματικά αδύνατον για τον τέως δήμαρχο να χωνέψει το πώς, έργα που 8 χρόνια αδυνατούσε να διεκδικήσει και να χρηματοδοτήσει, ξεκινούν τώρα. Τόσο που σχεδόν εύχεται –ή και προσπαθεί (;) - να ναυαγήσουν απλά για να μην τα καρπωθεί η διοίκηση Τσανάκα.

 

Φτάνει δε ακόμη και στο σημείο να ψέγει την τωρινή διοίκηση, για παραλείψεις τη δικής του. Θα ήλπιζα ότι τουλάχιστον στο θέμα της ανάπλασης της πλατείας καπνεργάτη θα έλεγε κι ένα συγνώμη...

 

Τον αφήνουμε μόνο να αναπολεί το παρελθόν, καθώς εμείς υλοποιούμε το μέλλον. 

 

Η κατάθεση όλων των προτάσεων του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Καβάλας ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 31/7. Σχέδιο βραβευμένο και επιλεγμένο ως καλή πρακτική από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την στρατηγική του και τον τρόπο διαβούλευσης και σύνθεσής της!

 

Τα έργα ύψους 8.600.000€ προχωρούν κανονικά, σε αγαστή συνεννόηση και συνεργασία με όλους τους εταίρους του σχήματος και βέβαια με την Περιφέρεια ΑΜΘ και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης.

 

Οι διαδικασίες τροποποίησης του σχεδίου πόλης για την Ανάπλαση της Πλατείας Καπνεργάτη προχωρούν ταχύτατα και το έργο θα υλοποιηθεί στα πλαίσια της προγραμματικής περιόδου.

 

Καλό θα ήταν λοιπόν να κυνηγήσει κάπου αλλού φαντάσματα.

 

Η αγωνία της διαφαινόμενης εκλογικής συντριβής είναι κακός σύμβουλος.