Συνεχίζεται για 3η εβδομάδα το έργο αποτίμησης των ζημιών από επιτροπές του Δήμου Νέστου σε σπίτια και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή.  

 

Οι περισσότερες από τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έως τώρα αφορούν στη Χρυσούπολη (60% των δηλώσεων). Αναλυτικά, έχουν υποβληθεί 19 αιτήσεις για επιχειρήσεις και 260 για κατοικίες, οι οποίες αναλύονται ως εξής: 

 

• Κατοικίες στη Χρυσούπολη 158

 

• Κατοικίες στο Χρυσοχώρι 68

 

• Κατοικίες στη Νέα Καρυά 14

 

• Κατοικίες στις Πηγές 15

 

• Κατοικίες στη Γραβούνα 5

 

Και νέες πλημμύρες

Στο μεταξύ, η περιοχή δεν έχει ακόμη “επουλώσει” τις πληγές της από τα πλημμυρικά φαινόμενα εξαιτίας του άστατου καιρού που συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην “καρδιά” του καλοκαιριού. 

 

Τελευταία καταρρακτώδης βροχή που έπληξε την περιοχή ήταν την Τετάρτη 1 Αυγούστου όταν προκλήθηκαν και πάλι αρκετά προβλήματα σε οικίες και επιχειρήσεις ύστερα από τον μεγάλο όγκο υδάτων που έπεσε σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

 

Σε εργολάβο η διάνοιξη φρεατίων 

Ήδη ο Δήμος Νέστου ανέθεσε σε εργολάβο τη διάνοιξη φρεατίων και αγωγών προκειμένου αυτά να αποσυμφορηθούν.

 

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος αναφέρει: “Όσον αφορά την πολύπαθη οδό Μαριού όπου χρόνια τώρα πλημμυρίζει, για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να γίνει νωρίτερα το έργο της Εγνατίας όπου η διοίκηση έχει ήδη καταθέσει πρόταση στο Υπουργείο Ανάπτυξης αλλά και στην Περιφέρεια”.

 

Παρεμβάσεις στους αγροτικούς δρόμους ζητούν οι κτηνοτρόφοι 

Εξάλλου, τον δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, επισκέφθηκαν στο γραφείο του οι κτηνοτρόφοι του Δήμου με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ. κτηνοτρόφων Νομού Καβάλας Νίκο Δημόπουλο. 

 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη με τους κτηνοτρόφους να ζητούν παρεμβάσεις στους αγροτικούς δρόμους που συνδέονται με τις κτηνοτροφικές τους μονάδες. 

 

Ήδη η δημοτική αρχή, έχει αρχίσει τις παρεμβάσεις με γκρέιντερ και χαλικοστρώσεις σε πολλούς από αυτούς τους δρόμους.