Περιοδεία στον Νομό Καβάλας πραγματοποίησε την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης. Ο κ. Καμίνης μίλησε για τις επαφές που είχε στον Νομό Καβάλας ενώ αναφέρθηκε και στα δύο ζητήματα που απασχολούν το πολιτικό σκηνικό, το Μακεδονικό και την απλή αναλογική.

 

Ο κ. Καμίνης για τις επαφές που είχε είπε:

Πέρασα από το Νοσοκομείο της Καβάλας. Μετά είχαμε την επίσκεψη εδώ στο Επιμελητήριο. Άκουσα τα προβλήματα της περιοχής. Είναι μια επίσκεψη μαθητείας. Είναι πάρα πολύ χρήσιμο να πηγαίνουμε στην περιφέρεια να διαπιστώνουμε τα προβλήματα και να συζητάμε με τον κόσμο. Έχω την υποχρέωση να ενημερώνομαι επί τόπου. Πρέπει να ακούσω και να μάθω. Μιλώντας με οικονομικούς όρους πρέπει η οικονομία να ανέβει κλίμακa. Στο πλαίσιο της πλαστής ευημερίας ο καθένας κινήθηκε με δική του ατζέντα. Τώρα στα χρόνια της κρίσης πρέπει να κάνουμε το αντίθετο να ενώσουμε δυνάμεις, για να μπορέσουμε να χαράξουμε μια εθνική πορεία για την χώρα.

 

Ο Γιώργος Καμίνης για την απλή αναλογική ανέφερε:

Ενώ έχουμε τόσα προβλήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, και καταλήξαμε να μιλάμε για διαδικασίες και εκλογικά συστήματα. Αυτό είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Λες και δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα. Το πρόβλημα στην χώρα είναι να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει και μεταρρυθμίσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση έγιναν πολλές. Αντί να δούμε πως θα πάμε στην αποκέντρωση, πως θα είμαστε κοντά στις τοπικές κοινωνίες ασχολούμαστε με τα εκλογικά συστήματα.  Εκεί που έχουμε τα διοικητικά προβλήματα τώρα, που δεν μπορούμε να τα λύσουμε, ερχόμαστε να προσθέσουμε και την ακυβερνησίαστις τοπικές κοινωνίες. Ο δήμαρχος, με απλή αναλογική, θα είναι δήμαρχος με πήλινα πόδια.

 

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης είπε για το Μακεδονικό ζήτημα:

Υπάρχει η θέση που έχει εκφράσει και το Κίνημα Αλλαγής στην βουλή. Η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να είναι μια καλή συμφωνία. Και για να έχεις μια καλή συμφωνία θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει την εθνική συναίνεση. Βλέπουμε τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να λειτουργεί με μια μυστικοπάθεια και με έναν αποκλεισμό της αντιπολίτευσης. Όλα αυτά δεν βοηθούν καθόλου καθώς θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει κάποια λάθη.