Σκληρή κριτική κατά του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και πιο συγκεκριμένα κατά του καλλιτεχνικού διευθυντή Θοδωρή Γκόνη άσκησε ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης Καπλάνης Ιωσηφίδης. Όπως είπε ο κ. Καπλκάνης διακρίνει μια άσχημη συμπεριφορά και μια απίστευτη απαρέσκεια προς την Νέα Καρβάλη, σημειώνοντας, ότι για μια ακόμα χρονιά ούτε μία παράσταση του Φεστιβάλ Φιλίππων δεν "πήγε" Ακόντισμα.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καπλάνης Ιωσηφίδης είπε:

Σε ότι αφορά το Φεστιβάλ Ακοντίσματος εκφράζουμε σοβαρά παράπονα και ενστάσεις για τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ. Ίσως, και σχεδόν είμαστε σίγουροι, ότι οι υπεύθυνοι από πλευράς του Δήμου Καβάλας δεν πήραν είδηση ή δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τους την άσχημη για μας συμπεριφορά και την απίστευτη απαρέσκεια προς τη Νέα Καρβάλη και το θέατρο του Ακοντίσματος, που δεν την ανεχόμαστε πλέον, ούτε την αποσιωπούμε. Παρά τις συνεχείς μας δημόσιες τοποθετήσεις, ουδέποτε τα τελευταία χρόνια, μία, ούτε έστω μία παράσταση του Φεστιβάλ Φιλίππων δεν ήρθε στο Ακόντισμα. Τώρα μάλιστα που το φεστιβάλ απέκτησε και θέα στην Καβάλα, ούτε τώρα οι Καρβαλιώτες δεν είναι άξιοι να έχουν μία παράσταση; Αυτή τη θέα φαίνεται τη σκεπάζουν οι καπνοί της Β.Φ.Λ. και τα κουνούπια. Ούτε στα εργαστήρια που παράλληλα πραγματοποιούνται συμμετέχει ο φορέας μας.

Και συνεχίζει:

Λοιπόν, ούτε γνωρίζουν ότι το Φεστιβάλ Ακοντίσματος ίδρυσε ο αείμνηστος Μίνως Βολανάκης, ούτε γνωρίζουν ότι το θέατρο εγκαινίασε η Μελίνα Μερκούρη πριν από 35 χρόνια, ούτε γνωρίσουν ότι οι παραστάσεις έχουν περάσει από το Φεστιβάλ Ακοντίσματος, ούτε γνωρίζουν την ιστορία του Ακοντίσματος, ούτε τη Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης γνωρίζουν, αλλά ούτε και τους Καππαδόκες. Ούτε ζήτησαν να μάθουν, ούτε στον κόπο μπήκαν να μας επισκεφτούν. Δίπλα μας είναι και το έργο μας παραμένει άγνωστο. Αυτό δεν καταπίνεται και θά έχει τη δική του συνέχεια, μέχρι δικαιωματικά να πετύχουμε το Φεστιβάλ Φιλίππων με θέα στην Καβάλα να φτάσει στο Ακόντισμα. Οι Καρβαλιώτες αισθάνονται παραμελημένοι.

Τέλος, ο κ. Ιωσηφίδης είπε:

Στέλνω το μήνυμα. Εμείς δεν είμαστε ούτε φλύαροι, ούτε για τα πανηγύρια. Είμαστε ερασιτέχνες δημιουργοί που αγωνιζόμαστε χρόνια με επαγγελματική συνείδηση. Ο λαός της Νέας Καρβάλης δεν ξεχνά ούτε το καλό, ούτε το κακό. Φτιάξαμε πολλά, κατακτήσαμε πολλά. Η Νέα Καρβάλη αξίζει πολλά περισσότερα από αυτό που είναι. Δεν μας επιτρέπεται ως ενεργοί πολίτες να σιωπούμε  μπροστά σε αυτή την αδικία. Καλώ την κ. δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να δουν το θέμα και να επανορθώσουν. Ο Δήμος Καβάλας μπορεί και πρέπει να προσέξει την πολυπληθή και άξια γειτονιά του την Νέα Καρβάλη.