Ευρεία σύσκεψη φορέων για το παρεμπόριο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 13 Ιουλίου 2018 στο Επιμελητήριο Καβάλα, υπό τον υφυπουργό οικονομίας και ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα.

 

Το παρών έδωσαν όλοι εμπλεκόμενοι φορείς, ενώ στην σύσκεψη βρέθηκαν και οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και οι αντιπεριφερειάρχες Καβάλας και Δράμας, Θόδωρος Μαρκόπουλος και Αργύρης Πατακάκης, αντίστοιχα.

 

Λίγο πριν την σύσκεψη οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων συναντήθηκαν στο γραφείο του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκου Δέμπα για να χαράξουν μια κοινή γραμμή.

 

Οι προτάσεις που "έπεσαν στο τραπέζι" είναι η δημιουργία σώματος πάταξης του λαθρεμπορίου ενώ παράλληλα σημείωσαν ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν ειδικά κονδύλια για να χρηματοδοτηθούν επαρκώς οι πύλες εισόδου της χώρας όπου πρέπει να γίνεται εντατικός έλεγχος. Παράλληλα, εξετάστηκε το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός μητρώου το οποίο θα παρακολουθεί το κομμάτι του παρεμπορίου. Όπως τονίστηκε από όλους τους συνομιλητές: "Όταν χάνουμε 20 δισ. τον χρόνο, δεν είναι κάτι να ξοδέψουμε λίγα εκατομμύρια για να αναβαθμίσουμε του ελεγκτικούς μηχανισμούς."

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στέργιος Πιτσιόρλας - υφυπουργός οικονομίας και ανάπτυξης

 

Χριστόδουλος Τοψίδης - πρόεδρος Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. - πρόεδρος Επιμελητηρίου Έβρου

 

Μάρκος Δέμπας - πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας

 

Στέφανος Γεωργιάδης - πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

 

Στέλιος Μωραϊτης - πρόεδρος Επιμελητηρίου Ξάνθης

 

Αργύρης Πατακάκης - αντιπεριφερειάρχης Δράμας