Καβάλα έχει δύο σχολές μια σχολή θετικών επιστημών με τρία τμήματα, φυσική, χημεία και πληροφορική και μια σχολή διοικητικών επιστημών με δύο τμήματα λογιστικής και διοικητικής τεχνολογίας. Παράλληλα, στην Δράμα έχουμε μια σχολή γεωπονικών και γεωτεχνικών επιστημών με μια σχολή οινολογίας και ένα τμήμα δασολογίας." αυτά τόνισε ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ Καβάλας Αθανάσιος Μητρόπουλος.

 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των συζητήσεων για την συγχώνευση του ΤΕΙ Καβάλας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος: "Σύντομα θα γίνει μια πανηγυρική εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη."

 

Ο κ. Μητρόπουλος συνέχισε: "Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η νομική διαδικασία και θα ολοκληρωθεί μέσα σε δύο μήνες. Το όνομα του νέου πανεπιστημίου θα είναι Διεθνές Πανεπιστήμιο κόμβος Α.Μ.Θ. Πανεπιστημιούπολη Καβάλας."

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

& ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

Αναφορικά με τις υπάρχουσες σχολές και τα μεταπτυχιακά ο κ. Μητρόπουλος ξεκαθαρίζει ότι: "Τα μεταπτυχιακά δεν επηρεάζονται, θα παραμείνουν ως έχουν. Το τμήμα πετρελαίου μπαίνει σε μετάβαση και από το 2019 δεν θα βάλει νέους εισακτέους και θα μεταφερθεί στο Ινστιτούτο Προγραμμάτων και Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου με έδρα την Καβάλα. Άρα το τμήμα θα λειτουργεί μέσα στο ινστιτούτο. Το τμήμα μηχανολόγων μηχανικών μπαίνει και αυτό σε μετάβαση και εντάσσεται στο τμήμα Χημείας. Όσοι μπήκαν θα τελειώσουν κανονικά και με κάποιες προϋποθέσεις θα μπορούν να πάρουν πανεπιστημιακό πτυχίο. Τέλος, το τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών μπαίνει και αυτό σε μετάβαση. Οι φοιτητές θα τελειώσουν κανονικά και όταν φτάσουν στο τελευταίο έτος μπορούν να επιλέξουν αν θα πάρουν το πτυχίο του μηχανολόγου μηχανικού ή αν θα ενταχθούν στο τμήμα Φυσικής."

 

 

Τηλεφωνική δήλωση του αντιπρύτανη του ΤΕΙ Καβάλας Αθανάσιου Μητρόπουλου: