Την παράσταση «Παράθυρο στον Κόσμο της Ποίησης και της Μουσικής» παρουσιάζει το εργαστήρι Θεάτρου Ανάβασις την Τετάρτη, 13 Ιουνίου και ώρα 21:15, στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

 

Μια ξεχωριστή και σπάνια υψηλού επιπέδου σκηνική παρουσίαση, με απαγγελία, μουσική, τραγούδια, χορό και προβολή βίντεο σε άριστη αρμονία, έργων των ποιητών : Κωνσταντίνου Καβάφη, Γιάννη Ρίτσου, Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη. Μουσική: Μίκη Θεοδωράκη, Αλέξανδρου Καρόζα . Σκηνοθεσία/επιμέλεια κειμένων: Μαρία Καραβία. Με την παγκοσμίου φήμης σοπράνο, Αλεξάνδρα Γκράβας.

 

Η σπουδαία ελληνίδα καλλιτέχνης και η Μαρία Καραβία, μετά από δέκα χρόνια συνεργάζονται και πάλι, αυτήν την φορά στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2018, για την παρουσίαση της λογοτεχνικής αυτής μουσικής παράστασης που άφησε άριστες εντυπώσεις στην Ελλάδα και τη Γερμανία που παρουσιάστηκε στο παρελθόν.

 

Συμπεριλαμβάνει, ορισμένα από τα 154 ποιήματα του Κ. Καβάφη, αποσπάσματα από τα Λιανοτράγουδα και τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου, ποιήματα και τραγούδια από τα «Επιφάνεια» του Γιώργου Σεφέρη και αποσπάσματα από το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ του Οδυσσέα Ελύτη.

 

Η Αλεξάνδρα Γκράβας, « Πρέσβειρα του Ελληνικού Πολιτισμού» όπως την αποκαλεί ο διεθνής Τύπος, με την διακριτική χροιά της φωνής της και την ερμηνεία των τραγουδιών, έχει εντυπωσιάσει βαθιά μουσικολόγους, μουσικοκριτικούς και κοινό όπου εμφανίστηκε (Μεξικό, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδά, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Αυστρία, Ισπανία, Ουγγαρία, Κίνα, Ιαπωνία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κλπ.).

 

Έχει συνεργαστεί με τον Μίκη Θεοδωράκη σε συμφωνικές συναυλίες στην Γερμανία και την Αγγλία, και είναι αγαπημένη συνεργάτης του Μίμη Πλέσσα.

 

Στην παράσταση συμμετέχουν οι : Γιάννης Κακάρας (κιθάρα), Αννέτα Κρέζα ( βιόλα), Μαρία Καραβία και Θανάσης Μουδιώτης (απαγγελία), Παναγιώτα Παυλίδου (χορός).

 

Η παραγωγή είναι της «ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ».

 

Είσοδος ελεύθερη.