Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνουν την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 και ώρα 9.00 π.μ. ημερίδα με θέμα: «Η Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Σύγχρονος Σχεδιασμός και Εφαρμογή» στα πλαίσια της υλοποίησης της πράξης: «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» - ΕΠΠΕΡΑΑ.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη, στο κεντρικό αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής (ΠΡΟΚΑΤ ΞΑΝΘΗΣ) και θα έχει ως στόχο την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης στο κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καθώς επίσης και τη διατύπωση εφαρμόσιμων λύσεων για μια βιώσιμη διαχείριση στο πλαίσιο των αρχών της αειφόρου ανάπτυξης.

Οι εισηγήσεις του πρώτου μέρους της ημερίδας θα αφορούν τόσο το εθνικό πλαίσιο που διέπει τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, όσο και τον Περιφερειακό Σχεδιασμό, ενώ θα πραγματοποιηθεί εισήγηση από τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης σχετικά με τις εστίες απορριμμάτων που έχουν καταγραφεί εντός των ορίων της Προστατευόμενης Περιοχής στο πλαίσιο του υλοποιούμενου προγράμματος επόπτευσης-φύλαξης.

Στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις εκ μέρους του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που αφορούν τόσο ερευνητικές δραστηριότητες, όσο και διάφορες προσεγγίσεις στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ημερίδα θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό και οι παραβρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα διατύπωσης ερωτήσεων προς τους εισηγητές, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.