Η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα «e– Φοιτητής» απέσπασε το 1ο βραβείο καινοτόμας ιδέας στο πλαίσιο του 1ου1ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Καινοτόμων Ιδεών (SCOIN), υπό την αιγίδα του ΤΕΙ ΑΜΘ, σε συνεργασία των Εργαστηρίων ΑΕΤΜΑ Lab και του BICC Lab. 

 

Πρόκειται για μια συνεργασία του ΤΕΙ της Καβάλας με τα Ερευνητικά Εργαστήρια

Προηγμένων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών Κινητών Συσκευών (ΑΕΤΜΑ Lab) και Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Ανταγωνιστικότητας Επιχειρήσεων και Οργανισμών (BICC) με σκοπό την δημιουργία καινοτόμων ιδεών οι οποίες θα μπορούν να καταλήξουν σε εμπορικές Mobile & Web εφαρμογές.

 

Η ομάδα των παιδιών που κέρδισε το 1οβραβείο αποτελείται από τους Αλέξανδρο Τσολακίδη, Χρύσα Αναστασιάδου, Γιώργο Δημητρίου, Γιάννη Στεφανίδη και Γιάννη Στεφανίδη (ξαδέλφια) και Εμμανουέλα Χατζηγεωργίου. Υπεύθυνοι καθηγητές για την εργασία των φοιτητών ήταν οι Γιώργος Θερίου και Αύγουστος Τσινάκος και Β. Βογιατζή.

 

Η παρουσίαση των πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 5 Ιουνίου στο ΤΕΙ ΑΜΘ στην Καβάλα με επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκο Δέμπα και τους Καθηγητές, Δημήτρη Μαδυτινό και Δημήτρη Καραμπατζάκη.

 

 

Το e– Φοιτητήςείναι μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που τρέχει σε περιβάλλοντα IOSκαι android. Μέσα από αυτή, ο φοιτητής μπορεί να ενημερωθεί για τις ανακοινώσεις του ΤΕΙ ΑΜΘ, να επικοινωνήσει μέσω forumμε άλλους φοιτητές που έχουν κατεβασμένη την εφαρμογή στα κινητά τους, να βρει χάρτη με τις αίθουσες που γίνονται τα μαθήματα καθώς και απαραίτητες πληροφορίες για μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και τα επαγγελματικά δικαιώματα της κάθε σχολής. Μπορεί επίσης να ενημερωθεί για τα ωράρια λειτουργίας της φοιτητικής λέσχης, του γυμναστηρίου αλλά και άλλων δράσεων που πραγματοποιούνται στο ΤΕΙ. Διαθέτει επίσης την ενότητα «φοιτητικά deals»μέσα από τα οποία οι φοιτητές θα μπορούν να έχουν ειδικές τιμές σε καταστήματα εστίασης που συνεργάζονται με την εφαρμογή. 

 

1ο Βραβείο Καινοτομίας Με Εφαρμογή Στο Mobile App Και Web! Ένα τεράστιο μπράβοσε όλα τα παιδιά της ομάδας για την υπομονή την επιμονή και την θέληση να δημιουργήσουμε κάτι από το μηδέν. Τα εμπόδια πολλά μα η θέληση ακόμα μεγαλύτερη! , αναφέρουν οι ίδιοι οι φοιτητές.