γράφει ο 

Νίκος Χατζηγιοβανάκης

 

Σε έργα λειτουργικής αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου προχωρά ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, σύμφωνα με τον πρόεδρο Χρήστο Ηλιάδη.

Εικ.1: Έργα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 

Ο Ο.Λ.Κ. "αγωνίζεται", σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη, για να υλοποιήσει μεγάλα έργα, όπως είναι αυτό που εντάχθηκε στο σχέδιο αστικής ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας και αφορά την επέκταση του δικτύου ηλεκτροδότησης του προσήνεμου μόλου, την αλλαγή δαπέδων και την τοποθέτηση προσκρουστήρων.

Εικ.2: Σχέδιο ανάπλασης παραλιακού μετώπου (Εθνικής Αντιστάσεως)

Παράλληλα, στα σκαριά βρίσκεται το έργο της ανάπλασης της χερσαίας ζώνης επί των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Αβέρωφ καθώς οι μελέτες βρίσκονται στην τελευταία φάση και αναμένονται κάποιες λεπτομέρειες ώστε να μπορούν να αρχίσουν οι εργασίες.
Εικ.3: Σχέδιο ανάπλασης παραλιακού μετώπου (Αβέρωφ)

Όπως συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ο.Λ.Κ. Χρήστος Ηλιάδης, οι τεχνικές υπηρεσίες του οργανισμού προχωρούν καθημερινά σε παρεμβάσεις, οι οποίες βελτιστοποιούν το περιβάλλον για τους πολίτες. Ακόμα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πολυεπίπεδο παγκάκι που κατασκευάστηκε στην πλατεία Κανάρη (απέναντι από το ΚΤΕΛ Καβάλας), ενώ συνέχισε λέγοντας ότι προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες επέκτασης των πεζοδρομίων, που περιλαμβάνουν και την επέκταση του οδηγού όδευσης τυφλών αλλά και την δημιουργία χώρων φορτοεκφόρτωσης

 

 
Τέλος, ο κ. Ηλιάδης σημείωσε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος Urban Waste τοποθετήθηκαν μπλε κάδοι ανακύκλωσης δίπλα στους συμβατικούς γκρι που διαθέτει ο Ο.Λ.Κ.. Ταυτόχρονα, συμπλήρωσε ότι εδώ και αρκετούς μήνες η χερσαία ζώνη φωτίζεται από ενεργειακές λάμπες τύπου LED.