"Οι κυβερνήσεις πρέπει να αφουγκράζονται την κοινωνία, αλλά σε καμία περίπτωση να καθοδηγούνται από την κοινωνία." Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τον Νομός Καβάλας Δήμητρης Εμμανουηλίδης αναφορικά με το συλλαλητήριο που διοργανώνεται για το Μακεδονικό στην Καβάλα την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018.
 
 
Ακόμα ο κ. Εμμανουηλίδης προσέθεσε ότι η κοινωνία έχει την δυνατότητα να εκδηλώνει την θέληση της όπως αυτή την αντιλαμβάνεται. Όπως είπε το ζητούμενο είναι να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος που "έρχεται" από την Τουρκία και να αναχαιτιστεί με την λύσει που θα δοθεί, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει η Ελλάδα να είναι ο σταθεροποιητικός παράγοντας των Βαλκανίων.
 
 
Επιπρόσθετα, ο κ. Εμμανουηλίδη είπε ότι οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, συνεχίζονται κανονικά, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Την ίδια στιγμή, τόνισε εμφατικά ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται προσεκτικά ώστε να στην τελική συμφωνία να υπάρχει η απαλλαγή των αλυτρωτικών στοιχείων από το σύνταγμα των Σκοπίων.