γράφει ο 

Νίκος Χατζηγιοβανάκης 

 

Η ανακατανομή των μαθητών του 12ου και 21ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας ανακοινώθηκε από τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κώστα Μπαντίκο με αφορμή την ανακαίνιση των δύο σχολικών μονάδων.

 

Όπως είπε ο κ. Μπαντίκος για το 21ο Δημοτικό Σχολείο οι μαθητές θα μοιραστούν μεταξύ του 19ου και του 22ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας. Σημειώνεται ότι οι εργασίες θα διαρκέσουν 465 μέρες ενώ αξίζει να τονιστεί ότι πρόκειται για την δεύτερη ανακαίνιση της ίδιας σχολικής μονάδας μέσα σε λίγα χρόνια. Βέβαια, αυτή την φορά θα ανακαινιστεί το εσωτερικό του κτιρίου.

 

Ο κ. Μπαντίκος αναφέρθηκε και στην ανακαίνιση του 12ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, ένα έργο πνοής, όπως το χαρακτήρισε, το οποίο ακούμε τα τελευταία δέκα χρόνια και έπρεπε κάποια στιγμή να υλοποιηθεί. Πρόκειται για έργο βιοκλιματικής ανάπλασης που θα αλλάξει την όψη της περιοχής.

 

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα προτάθηκε οι μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου να μεταφερθούν στο 15ο και στο 25ο Δημοτικό Σχολείο.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ανακαίνιση του 12ου Δημοτικού δεν υπάρχει, για την ώρα, σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εργασιών.

 

Τέλος, ο κ. Μπαντίκος αναφέρθηκε και στις εγγραφές των μαθητών στα νηπιαγωγεία για την πιλοτική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Οι επιπρόσθετοι μαθητές ανέρχονται στους 296. Όπως είπε ο κ. Μπαντίκος ο σχεδιασμός, για την τοποθέτηση των μαθητών, έχει ολοκληρωθεί.

 

Επιπρόσθετα, εξήγησε ότι λόγω τις ανακαίνισης του 12ου νηπιαγωγείου που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του 12ου Δημοτικού., οι μαθητές θα μετεγκατασταθούν στον παιδικό σταθμό της Ρούσβελτ.

 

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  κ. Κώστα Μπαντίκου: