«Ουδέποτε έλαβα πρόσκληση ή για συμμετοχή στη σύσκεψη ή έστω για ενημέρωση ότι η υπουργός θα βρίσκεται στο Επιμελητήριο, μέλη του οποίου είναι και επιχειρηματίες του νησιού μας» δήλωσε ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ σχετικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Καβάλα

 

«Ούτε τηλεφωνική πρόσκληση έλαβα, ούτε μια απλή, ανεπίσημη έστω, ενημέρωση» διευκρινίζει και προσθέτει: 

 

«Δεν είχε κληθεί ο Δήμος Θάσου στη συνάντηση, πράγμα το οποίο θεωρώ απαράδεκτο επειδή όλοι οι αριθμοί που αναφέρθηκαν εκεί για το τουριστικό προϊόν αφορούν κατά 80% στη Θάσο. 

 

Αν είχε κληθεί ο Δήμος Θάσου και είχε εκπροσωπηθεί από τον δήμαρχό του, η συζήτηση θα ήταν πιο γόνιμη, με περισσότερα αποτελέσματα αλλά και στόχους». 

 

Δεν υπάρχει τουριστικός προορισμός με λυμένα όλα τα προβλήματα. Από τη στιγμή που στοχεύουμε σε βάθος δεκαετίας, όπως λέει η ίδια η υπουργός, σε τουρισμό επί 365 ημέρες το χρόνο, έχουμε μπροστά μας μια πρόκληση που απαιτεί σοβαρό σχεδιασμό ώστε να αντέξει η αειφορία του τουριστικού μας προϊόντος μέσα από την αειφορία των φυσικών μας πόρων όπως η διαχείριση αποβλήτων, υδάτινων πόρων και πηγών ενέργειας. 

 

Είναι ζητήματα που πρέπει να δει σοβαρά το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος για το πως θα αντέξουμε σε τέτοιες προκλήσεις. 

 

Δεν είδα δυστυχώς, τουλάχιστον από όσα διάβασα, να τίθενται ανάλογα ζητήματα. Ο τουρισμός είναι ένα προϊόν που χρειάζεται άλλου είδους προσέγγιση και κυρίως την προσέγγιση της αειφορείας και του περιβάλλοντος.

 

Δεν εκφράζω καμία πικρία. Θεωρώ ότι ήταν αστοχία της διοίκησης του Επιμελητηρίου να έρχεται η υπουργός στο νομό και ο πλέον τουριστικός Δήμος, που έχει πάνω από το 80% των κλινών όλης της περιφέρειας, να είναι απών εξαιτίας της μη πρόσκλησής του».